XV. Roma Kulturális Fesztivál

XV. Roma Kulturális Fesztivál
Zene és tánc az esélyegyenlőség jegyében

2018. június 30. | Roma Kulturális Fesztivál, FMK, Tar József, roma, kisebbség, cigány, együttélés, integráció, G.w.M., Parno Graszt, Nyári Kálmán, Gipsy Night trió, Báró, Lakatos Claudia, Ferencvárosi tehetségek, Esélysziget, lecsófőzés

Június 30-án ismét a Ferencvárosi Művelődési Központ adott otthont a ferencvárosi cigány kisebbség bemutatkozásának, immár tizenötödik alkalommal.

Tar József köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ezek a rendezvények nem csupán arra szolgálnak, hogy „jól érezzük magunkat”, hanem arra, hogy ápoljuk a cigány kultúra értékeit, a hagyományainkat – és ezt be is mutassuk a többségi társadalomnak egy közösségépítő rendezvény keretein belül. A Ferencvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke örömmel tapasztalta, hogy egyre több nem roma család látogat ki a fesztiválra.

Az FMK kertjében színes programok várták a roma kultúra iránt érdeklődő ferencvárosiakat. A színpadi programok során a ferencvárosi táncos gyerekek hagyományőrző roma táncokat mutattak be, a Ferencvárosi népi zenekar is megmutatta hangszeres tudását, valamint fellépett Lakatos Claudia és Báró is.
A szélesebb körben ismert roma előadókat a Gipsy Night Trió, Nyári Kálmán, a Parno Graszt együttes és a legújabb felfedezett, G. w. M. képviselte.

A kísérő programok között „Esélysziget”, ping-pong, csocsó, csillámtetoválás, lufihajtogatás várta az érdeklődőket. Az öt lecsófőző csapat pedig saját, egyéni ízvilágát vitte bele az általa készített egytálételbe, melyet a rendezvény során kiosztottak a közönségnek.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében valósult meg.Impresszum  Adatvédelem