VI. Feri Feszt

VI. Feri Feszt
A szabadidő hasznos eltöltése is prevenció

2018. június 6. | Feri Feszt, prevenciós nap, diákmunka börze, FMK, drogprevenció, civil szervezetek, sport, dizájner drogok, kreatív sátor, FEGYIÖK, Rapi István, Nagy Anna, Kállay Gáborné, Itt és Most Társulat

Évről évre kettős aktualitása van a Feri Fesztnek, a fiatalokat célzó drogprevenciós napnak és diákmunka börzének, hiszen egyszerre kapcsolódik a Kábítószer Ellenes Világnaphoz és a vakáció kezdetéhez.

Idén is a biztonságos szórakozás és a nyári munkavállalás állt az egész napos rendezvény fókuszában, így ismét megtelt a Ferencvárosi Művelődési Központ színházterme és kertje. Június 6-án délelőtt az Itt és Most Társulat improvizatív, interaktív előadása avatta be a függőségek veszélyeibe a több száz fős közönséget. Amint megtudtuk, a társulat szeptembertől egész évben fix helyen, a Ráday utca 18-ban működik majd. Délután a fiatalok a napsütötte kertben felállított standoknál ismerkedhettek a nyári programlehetőségekkel.  

Kállay Gáborné alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta, Ferencvárosban egyre több, fiataloknak szánt közösségi tér működik, az önkormányzat ugyanis kiemelten támogatja a szabadidő hasznos eltöltését ösztönző programokat – ahogy a VI. Feri Feszt is az önkormányzat és a Ferencvárosi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (FEGYIÖK) szervezésében jött létre, Rapi István ifjúsági és drogprevenciós referens koordinálásával. A délelőtt moderátora a kerület ifjúsági alpolgármestere, Nagy Anna volt.

Az FMK kertjében saját standdal jelentek meg az ellenőrzött, nyári munkalehetőségeket kínáló diákmunka szövetkezetek, valamint az ifjúsági programokat szervező, és a drogproblémával foglalkozó civil szervezetek. Ezek mellett a pozitív szenvedélyekkel, így különféle sportokkal is ismerkedni lehetett.

A standokon egyebek mellett elsősegélynyújtás-oktatást, játékokat, hennát, stencil- és molinófestést, személyiségtesztet, felnőtt színezőt is találhattak az érdeklődők, de nem maradhatott el az egyik legnépszerűbb program, a palacsintasütés sem. Eközben a Haller utcai H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér népszerűsítette egész nyáron át tartó eseménysorozatát, a Nyár52-t, melynek jelmondata: „Minden napra egy program”.

A Feri Feszten számos kerületi intézmény és szervezet is képviseltette magát, így a Medáliák Kulturális Egyesület, a drogprevenciót zászlajára tűző Török Pál utcai Adna Café, a kerületi látássérültek számára idén indított Lámpás Klub, a Ferencvárosi Tanoda, a nemrég megnyílt Balázs Béla utcai KONKÁV Közösségi Tér és Prevenciós Műhely, valamint a Mester Galéria.
Aki az aktív kikapcsolódás formáit szerette volna kipróbálni, az többek közt az országútikerékpár-szimulátor, az élő csocsó, az euro bungee, a 3D karika, a rodeó bika, a szumó, az asztalitenisz, vagy az íjvadászat közül választhatott.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem