Sokan várták a nyarat a Ferenc téren

Sokan várták a nyarat a Ferenc téren
Nyárváró Családi Nap

2018. június 3. | Nyárváró Családi Nap, Ferenc tér, Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Kulpinszky Eleonóra, Bácskai János

Ismét hatalmas tömeg gyűlt össze június 3-án, a Ferenc téren megrendezett Nyárváró Családi Napon. A környékbeli civilek és vállalkozók által szervezett, önkormányzati támogatással megvalósult rendezvény a már szokásosnak mondható programelemek mellett számos újdonságot is kínált a kilátogató ferencvárosiaknak. Az eseményen a férjével és kislányával érkező Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes is részt vett.

Bár az időjárás előzőleg kissé ráijesztett a szervezőkre, vasárnap délelőtt ragyogó napsütés fogadta a középső-ferencvárosi gyermekeket és szüleiket a Nyárváró Családi Napon. A negyedévente megrendezendő programsorozat mostani állomásán a már hagyományosnak számító arcfestés, kézműveskedés, mozgásfejlesztő foglalkozások, maminbaba bemutató, gasztropiac, illetve baba-mama börze mellett olyan újdonságok is megjelentek, mint a körhinta, a kisvasút, az óriásbuborék show, az ovisbalett-bemutató, vagy a fiúgyermekek és persze apukájuk kedvéért telepített hatalmas távirányítós autópálya. A kicsiket ezen felül – az önkormányzat és a kerületi rendvédelmi szervek példásan jó kapcsolatának köszönhetően – egy valódi tűzoltó- és egy rendőrautó is várta, amelyeket a gyerekek belülről is megtekinthettek.

A rendezvény elején Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes köszöntötte a nagy számban megjelent ferencvárosi családokat. Az esemény fővédnöke örömének adott hangot, hogy meghívást kapott a Ferenc térre, beszédében pedig példaértékűnek nevezte a helyi civilek és az önkormányzat által életre hívott, valódi közösségépítő rendezvényt, amelyből – szavai szerint – minél több kéne főváros szerte.  Ezt követően a programsorozat kiötlője és főszervezője, Kulpinszky Eleonóra felkérte Bácskai Jánost, hogy nyissa meg a családi napot. A polgármester kiemelte, Ferencváros a Fővárosi Önkormányzat mellett a helyi egyházi és civil szervezetekkel is kifejezetten jó kapcsolatot ápol, így egyre több közös projekt valósulhat meg a kerületben. A városvezető megköszönte a szervezők áldozatos munkáját, majd felhívta a figyelmet a Ferenc tér heti nyári programjaira is, végül kellemes időtöltést kívánt a jelen lévőknek. 

Az üdvözlőbeszédek elhangzása után a Kaláka együttes koncertje nyitotta meg a kora délutánig tartó színes családi rendezvényt.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem