Szépkorú köszöntése

Szépkorú köszöntése
Fabó Erzsébet 90 éves

2018. május 31. | szépkorú, 90 év, születésnap, Fabó Erzsébet, Bácskai János, Ladányi Erika, ünneplés, köszöntés

Angyal utcai otthonában köszöntötte május 31-én Bácskai János polgármester és Ladányi Erika idősügyi koordinátor a 90 esztendős Fabó Erzsébet volt önkormányzati képviselő asszonyt.

Fabó Erzsébet 1928. május 31-én született Békésszentandráson. Szarvason közgazdasági technikumot végzett, majd gazdasági továbbképzőt Budapesten. Ferencvárosban 1957 óta él. Előbb a Műszaki Egyetemen dolgozott titkárnőként, majd 30 évig a Magyar Tudományos Akadémián előadói beosztásban. 1987-ben ment nyugdíjba, de még 10 évig dolgozott. Szaktudását mindenütt megbecsülték és Kiváló Dolgozói kitüntetésekkel ismerték el.

Az 1984 óta özvegyen élő Fabó Erzsébetnek 2 lánygyermeke, 5 unokája és 4 dédunokája született. Büszkén mutatta be a terjedelmes családi fotóalbumot az őt a jeles alkalomból meglátogató Bácskai János polgármesternek és Ladányi Erika idősügyi koordinátornak. Bácskai János átnyújtotta az ünnepeltnek az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt köszöntő oklevelet, majd virággal és ajándékokkal kedveskedett, köztük Ferencvárosi kiadványokkal, keresztrejtvény-könyvekkel, valamint saját készítésű somlói juhfark borával.

A kedves hangulatú beszélgetés közben Erzsébet asszony mesélt életének boldog és nehéz pillanatairól, a számára máig kedves helyekről és személyekről, valamint a hosszú élet titkáról is. Megfogalmazása szerint legfontosabb a kiegyensúlyozott, egészséges életvitel, és az, hogy szeressük azt, amivel foglalkozunk. Aggódik a mai fiatalokért a felgyorsult világ nehézségei miatt.

A tökéletes szellemi frissességnek örvendő ünnepelt a közösségi életből a mai napig aktívan kiveszi a részét. Konzervatív színekben tevékenykedett önkormányzati képviselőként és önkormányzati bizottságok tagjaként is, lakóhelyén pedig számvizsgálóként máig besegít a társasház könyvelésébe.

A háztartás vezetése mellett rengeteg keresztrejtvényt fejt, és televízión követi a híreket. A legutóbbi időkig teljes mértékben ellátta magát, de - mert nehezen jár - ma már igénybe veszi az ebédkiszállításban az önkormányzat segítségét, és idén először nem fát hozatott a fűtéshez, hanem fabrikettet, mert azt nem kell az alagsorból felhordani télen.

Kívánjuk, hogy a sok unoka és dédunoka adjon örömöt és erőt ahhoz, hogy köszönthessük az ünnepeltet a 95. születésnapján is!Impresszum  Adatvédelem