Erkölcs, erő, egyetértés

Erkölcs, erő, egyetértés
119 éves a Fradi

2018. május 6. | Ferencvárosi Torna Club, évforduló, megemlékezés, Bakáts tér, FTC, Fradi, Takács Tibor, Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület, Bácskai János, Lomnici Zoltán, Aranycsapat-emlékév, emléktábla, koszorúzás

A Ferencvárosi Torna Club megalapításának évfordulóján tartottak megemlékezést a Bakáts téren.

1899. május 3-án alapították meg az azóta Magyarország legsikeresebb sportklubjává vált FTC-t a Bakáts tér 14. szám alatti városi elöljáróság épületében. Az 1999-ben elhelyezett emléktáblánál minden évben koszorúzásra gyűlnek össze a Fradi vezetői, barátai, rajongói.

A megemlékezés elején Takács Tibor, az FTC-Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd méltatta az egy híján 120 éves klubot, melyet többek közt az AC Milannal és az FC Barcelona-val egyazon évben alapítottak.

Bácskai János felidézte a klubalapítás korának hangulatát. Ferencváros polgármestere, egyben az FTC elnökségi tagja elmondta: kiváltság egy olyan kerület első emberének lenni, melyről a legtöbb embernek a Fradi nagysága jut eszébe. A Ferencváros - amely nem csak egy egyesület, hanem egy családias közösség is - számos világraszóló eredményt, olimpiai bajnokot, kiváló sportembert adott a hazának, legutóbb a férfi pólócsapat védte meg Euro Kupa címét. Végezetül a polgármester reményét fejezte ki, hogy az idei futballidény végén felkerül a harmincadik bajnoki címet hirdető harmadik csillag is a labdarúgócsapat mezére.

Végezetül idősebb Lomnici Zoltán, az Aranycsapat-emlékévet felügyelő testület elnöke ismertette a Puskás Ferenc Stadion 2019-es átadásáig tartó emlékév Kárpát-medencei eseményeit, szellemiségét, melyben a Fradi, mint a „Nemzet csapata” kiemelt szereppel bír.

A beszédek után a jelenlévők az emléktáblánál elhelyezték a koszorúikat.Impresszum  Adatvédelem