Majálisozott a kerület

Majálisozott a kerület
Tavaszünnep a Haller parkban

2018. április 28. | Majális, Tavaszünnep, Haller park, Ferencvárosi Művelődési Központ, család, gyerekprogram, játék, vetélkedő, sport, tánc, Opitz Barbara, Tóth Gabi, koncert

A Ferencvárosi Művelődési Központ immár ötödik alkalommal rendezett Tavaszünnepet a Haller parkban, amely egész napos családi kikapcsolódást kínált a kerület lakóinak. A gyerekprogramok, játékos vetélkedők, sport- és táncbemutatók mellett Opitz Barbi és Tóth Gabi koncertje okozott igazi fesztiválhangulatot április 28-án.

A szabadtéri majális délelőtt 10 órakor startolt Bognár Szilvia gyerekkoncertjével. A vidámságra hangolt apróságok érdeklődését később sem hagyta lankadni a programkínálat, hiszen a Magyar Zenés Színház Kukac Kata kalandjairól mesélt nekik. Az FMK igazgatóhelyettese, Kerek András szerint idén is a család köré építették a Tavaszünnepet, ehhez pedig minél több játékot és fiataloknak szóló produkciót igyekeztek felsorakoztatni. Az aktív kikapcsolódásra vágyó kisebbeket egész nap mini vidámpark, óriáscsúszda, euro bungee, előcsocsó, állatsimogató, bungee run, lufihajtogatás és kézműves sátor várta. Külön érdekességnek számított, hogy a fiatalok látványos fizikai-kémiai kísérleteket is megfigyelhettek, illetve kipróbálhattak az egyik standnál. A mozgalmas programok közben megéhezett majálisozók az elmaradhatatlan lacikonyha remekeit kóstolhatták végig, de a kürtőskalács és a vattacukor sem hiányzott a kínálatból.

A színpadon egymást követték az FMK mozgáscsoportjai: az akrobatikus rock and roll, a ritmikus gimnasztika, a hip-hop és a gyerekbalett művelői mind kiváló tánctudásukról tettek tanúbizonyságot, arra sarkallva a jelenlévő fiatalokat, hogy csatlakozzanak a művelődési központ tanfolyamaihoz. Rengetegen vettek részt a Bartók Táncegyüttes táncházán, de az ír szteptáncbemutató is alaposan megmozgatta a közönséget. A lemenő nap sugarai alatt lépett színpadra az autentikus cigányzenét játszó Romano Glaszo együttes, majd Opitz Barbara minikoncertje követett, amit fergeteges ovációval fogadott a közönség. A magyarországi X-Faktor hatodik szériájának alig 18 éves győztesét alig akarták elengedni a rendezvényre kilátogató rajongók: fellépése után kígyózó sorokban várták, hogy fotózkodjon velük és autogramot adjon nekik. A Tavaszünnep esti sztárfellépője Tóth Gabi és zenekara volt, akik óriási élő bulit csaptak a Haller parkban.

(Forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem