„Ferencváros Közbiztonságáért” díj

„Ferencváros Közbiztonságáért” díj
Elismerés a közbiztonság és rendvédelem legjobbjainak

2018. április 23. | „Ferencváros Közbiztonságáért” díj, Rendőrség Napja, Ster Csaba, Sterl István, Bácskai János, Dr. Bartos Barbara

Átadták a rendvédelem legjobbjainak járó „Ferencváros Közbiztonságáért” díjakat. A Bakáts téri házasságkötő teremben rendezett ünnepélyes díjátadón kimagasló teljesítménye elismeréseként Ster Csaba tűzoltó százados és Sterl István címzetes rendőr alezredes vehetett át kitüntetést.

Április 24-e a Rendőrség Napja, ez alkalomból kerül átadásra a „Ferencváros Közbiztonságáért” díj, melyet a kerület közbiztonsága, rendvédelme területén, a közbiztonság fenntartásában, annak javítása érdekében huzamosabb ideje kiemelkedő teljesítményt nyújtó, vagy a rendvédelmi szervezetek állományába tartozó személy teljesítményének, munkájának elismerésére adományoz Ferencváros Önkormányzata.

Bácskai János polgármester elsőként megköszönte a rendőrök, a tűzoltók és a katasztrófavédők előző évi munkáját és kiemelte a tevékenységüket kísérő lakossági bizalom és biztonságérzet fontosságát, melyre mindkét rendvédelmi szerv rászolgált. A legutóbbi rendőrségi beszámolók adataira hivatkozva büszkén hangsúlyozta, hogy Budapest egyike a világ 10 legbiztonságosabb fővárosának, Ferencváros pedig a 23 kerület közül a stabil harmadik helyen áll a közbiztonsági listán. A kerület vezetője külön köszönetet mondott a hivatásos szervek munkáját segítő, önkormányzati fenntartásban működő közterület-felügyelőknek, valamint a polgárőrségnek is. Mint fogalmazott, a Közterület-felügyelet két fontos területen fejti ki tevékenységét: működteti és bővíti a jelenleg több mint 120 kamerából álló közterületi kamerarendszert, amely számos bűnesetet előzött meg, illetve segítette azok rendőrségi felderítését. A szervezet emellett eredményesen indította el az illegális szemétlerakókat üldöző gyorsreagálású hulladék kommandót is.

Az eseményen polgármesteri elismerő oklevélben részesült Dr. Bartos Barbara, a kerületi Közterület-felügyelet jogi igazgatóhelyettese, aki a ma is jól működő ügyfélszolgálat és diszpécserszolgálat alappilléreit fektette le. Részt vett a térfelügyeleti rendszer, valamint a lépcsőházi kamerarendszerek kialakításában, de irányítatása alatt kezdte el munkáját az az illegális hulladék kihelyezést felderítő járőr pár, amely a kerületbe érkező illegális hulladékszállítmányok tettenérésére specializálódott. Nevéhez fűződik a kerület hulladék térképe, a parkőri állomány megújítása is.

A Ferencváros Közbiztonságáért díjat elsőként Ster Csaba tűzoltó százados vehette át Zombory Miklós alpolgármestertől. Az 1995 óta tűzoltó Ster százados 2012 szeptembere óta szolgálatparancsnokként dolgozik a kerületben, ismérve a szakértelem, az alaposság, és a megfontolt, körültekintő feladatellátás. Kollégái és felettesei szerint többet vállal a kötelezőnél: a laktanyát érintő önerős felújítás megszervezésében jelentős részt vállalt, mentési terveket készített a IX. kerületi Tűzoltóparancsnokság számára, de az idelátogató óvodás csoportoknak is rendszeresen érdekes tájékoztatókat tart. Több mint két évtizedes munkássága alatt számtalan kiemelkedő tűz- és káresemény felszámolásában vett részt.

Közbiztonságért díjat vett át a polgármestertől Sterl István címzetes rendőr alezredes is, aki 1982 óta dolgozik a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányságán. Pályája egyenesen ívelt felfelé: nyomozóként, főnyomozóként, kiemelt főnyomozóként, csoportvezetőként dolgozott, jelenleg megbízott alosztályvezetői posztot tölt be. 35 éves pályája során kétszer soron kívül léptették elő, és tizenegy alkalommal részesült elismerésben. Munkatársai szerint olyan szakmai tudással, tapasztalattal rendelkezik, amely komoly példát és motivációt jelent az osztály többi tagja számára. Az alezredes rendkívül eredményes munkát végez a rablások felderítésében, de az FTC labdarúgó mérkőzéseinek biztosításában is oroszlánrészt vállal.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem