Fenntarthatósági témahét

Fenntarthatósági témahét
„A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”

2018. március 22. | A Fenntarthatósági témahét, a víz világnapja, természettudomány, „Sokszínű tudomány”, Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium, Albert Ibolya, Zombory Miklós, Tóth Csaba Csongor

A Fenntarthatósági témahét keretein belül rendezték meg a hagyományos, a víz világnapjához kapcsolódó természettudományos napokat „Sokszínű tudomány” címmel a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégiumban.

„Az eddig egynapos rendezvény idén egyhetesre bővült. Mottónk a természetvédelem jól ismert jelmondata: „A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”. Az iskolai programokon kívül tanulóink külső helyszínekre: cégekhez, múzeumokhoz is kilátogatnak a tanulók, a cél, hogy a tanórákon szerzett elméleti tudáson túl kézzel fogható közelségbe kerüljenek a diákok a természethez, a természettudományokhoz” – tudtuk meg Albert Ibolyától, a természettudományi munkaközösség vezetőjétől, az esemény szervezőjétől.

Minden egyes napnak egy elem volt a mottója, ezek jegyében zajlottak a szakórák és a tantermen kívüli foglalkozások is. A föld-napon az osztályok az udvarra egynyári virágokat, cserepes növényeket ültettek. A levegő-napon felfújt lufik kerültek az udvaron lévő hársfákra, amikre a tanulók olyan ötleteket írtak fel, melyekkel jobbá tehetjük a környezetünket. A sorozatban helyet kaptak az állatok is, ezen a tematikus napon teremtésvédelmi és ismeretterjesztő előadásokat hallgathattak meg, valamint állatbemutatókon vehettek részt az osztályok az iskola tantermeiben, aulájában és az udvaron.

Az eseményre ellátogatott Zombory Miklós alpolgármester is, aki mindig szívesen tér be az iskola falai közé, hiszen sok szállal kötődik az intézményhez. Amellett, hogy ő a kerület ezen részének önkormányzati képviselője, több mint 3 évtizeden át maga is pedagógus volt. Evangélikus presbiterként közel áll hozzá a gimnázium szellemisége, így személyesen is kiváló kapcsolatot tart fenn az iskolával és személyesen Tóth Csaba Csongor igazgatóval is.Impresszum  Adatvédelem