Civil Szalon

Civil Szalon
Petőfi Sándor emlékest

2018. március 14. | LÉK, Lakótelepen Élők Környezetéért és Jogaiért Egyesület, Civil Szalon, Petőfi Sándor emlékest, Pelsőczy László, dr. Bácskai János, 1848/49-es forradalom és szabadságharc, megemlékezés

Március 14-én a Lakótelepen Élők Környezetéért és Jogaiért Egyesület (LÉK) a Civil Szalon rendezvény keretében Petőfi Sándorra emlékezett, Pelsőczy László színművész közreműködésével. A rendezvényen dr. Bácskai János polgármester is részt vett.

A József Attila-lakótelepen első ízben emlékeztek meg a 170 évvel ezelőtti forradalomról és szabadságharcról. Az 1848/49-es ünnep előestéjén a Közösségi Házban a civil szervezet meghívott vendége Pelsőczy László színművész, az Új Nemzeti Kamara Színház igazgatója volt.

A színművész a forradalom költője, Petőfi Sándor emlékezetét vitte el a neves alkalomra. A költő gondolatai, versei ma is aktuálisak. A gyönyörűen összeállított és szerkesztett emlékesten a nézők együtt szavalták, énekelték az ismert költeményeket, amik a forradalmi hangulatot éppúgy felidézték, akárcsak a költő hazaszeretetét, humorát, valamint a szabadság szeretetét. Pelsőczy László tolmácsolásában ékes magyarsággal olyan versek hangzottak el, mint a Szülőföldem, Szabadság, szerelem, valamint számos további vers, ami fiatalabb és idősebb közönség számára is emlékezetessé, felemelővé tette az előadást.

A színművész meglepetés-vendéget is hozott magával - ahogy említette: a jövő reménységei a jövő hírnökei közül. A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont egyik tanulója, Dauda László Dávid Arany János Él-e még az Isten című versét szavalta el, osztatlan sikerrel.

Forrás: ccartImpresszum  Adatvédelem