Nőnap Ferencvárosban

Nőnap Ferencvárosban
Köszönet a hölgyeknek

2018. március 8. | Nőnapi táncdal-délután, Ferencváros Önkormányzata, „a teljesség felé”, időskorú, József Attila-lakótelepi Közösségi Ház, Bácskai János, Kocsis Máté, Ladányi Erika, Zombory Miklós

A József Attila-lakótelepi Közösségi Házban március 7-én tartották a hagyományos Nőnapi táncdal-délutánt, a Knézich utcai és a Dandár utcai idősklubokban pedig március 8-án köszöntötte a hölgyeket Ferencváros Önkormányzata.

A teltházas lakótelepi táncdal-délutánon Bácskai János polgármester köszöntötte a Nőnap alkalmából a lakótelepen élő hölgyeket, majd elmondta, Ferencváros Önkormányzata évente csaknem ezer ingyenes programmal igyekszik tartalmassá tenni az időskorúak mindennapjait. A zsúfolásig telt közösségi ház  is mutatja ezen programok sikerességét. A polgármester színpadra invitálta a szintén megjelent Kocsis Mátét. A fővárosi képviselő ismertette a lakótelep elkövetkező ötven évét meghatározó megújításra kötött szövetségüket, majd a tisztelet hangján köszöntötte és méltatta a megjelent szépkorú hölgyeket, akiknek felbecsülhetetlenül fontos szerepük van a társadalom életében.

„Az idősügyi koncepció keretében a Nőnapi táncdal-délutánnak már négy éves hagyománya van, minden alkalommal meghívjuk Endrődi Éva táncdalénekest, akihez idén csatlakozott Gyémánt Valentin és Csuti Csaba előadóművész is. Nagy örömünkre valamennyi kerületi idősklub tagjai képviseltetik magukat, de minden 60 év feletti kerületi lakos regisztrálhatott a rendezvényre” – tudtuk meg Ladányi Erika idősügyi koordinátortól, a rendezvény háziasszonyától.

A késő délutánig tartó eseményre egy különleges műsorszámmal is készültek a szervezők, a nagy sikerű „Én táncolnék veled...” idősügyi program házigazdája, Inotai Csaba vezetésével a Champion Táncsport Egyesület versenytáncosai tartottak bemutatót különféle táncstílusokban. A műsorszám végeztével a „profik” a vendégeket is táncra invitálták.
A megjelenteknek az önkormányzat üdítővel és pogácsával kedveskedett, valamint a Nőnap alkalmából minden hölgy egy szál virággal távozhatott a fergeteges táncdal-délutánról.

Március 8-án a Knézich utcai Borostyán Idősek Klubjában Hollik István parlamenti képviselő és Zombory Miklós, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte a hölgyeket.
Zombory Miklós elmondta: a nőnap munkásmozgalmi eredetű ünnep, hiszen 1857-ben New Yorkban negyvenezer munkásnő sztrájkolt az egyenlő bérekért és a munkaidő csökkentéséért. 1917 óta ünneplik világszerte a Nemzetközi Nőnapot, Magyarországon 1948 óta köszöntik ezen a napon a hölgyeket.
Az alpolgármester örömének adott hangot a sok nőismerős láttán, hozzátéve: ő maga is hölgyekkel van körülvéve, a felesége, a lánya és unokája képviselik a családban a szebbik nemet.
Hollik István köszöntőjében hangsúlyozta: születésünktől fogva mindannyian arra törekszünk, hogy teljes életet éljünk. Rá kell jönni, hogy ez egymás nélkül nem megy. Köszönet illeti a nőket, amiért a helyet, ahol élnek, otthonná teszik, a gyerekeiket megtanítják azokra az értékekre, amelyek fontosak számukra - a férfiak nagymama, édesanya és feleség nélkül semmire sem mennének.
Hollik István és Zombory Miklós virággal és csokoládéval ajándékozta meg a klub hölgytagjait, akiket a férfi klubtagok saját készítésű papírvirággal és versekkel is köszöntöttek.

A Dandár utcai Napsugár Idősek klubjába is ellátogatott Hollik István, Bácskai János társaságában. Ferencváros polgármestere beszédét azzal kezdte, hogy mindannyiunkat nő hozott a világra, ezért külön tisztelet illeti őket – ő személy szerint az édesanyját a saját születésnapján is felköszönti ezért.
Bácskai János külön megköszönte az idősügyi programokon való részvételt a klub tagjainak. Az érdeklődésük, jelenlétük segítette hozzá Ferencvárost az „Idősbarát Önkormányzat” díj másodszori elnyeréséhez  – ebben is aktívabbak a hölgyek.
Végül Hollik István parlamenti képviselővel közösen virágot nyújtottak át a hölgyeknek, majd egy kis kötetlen beszélgetés keretében áttekintették a klub életét, mindennapjait.Impresszum  Adatvédelem