Mesélj nekem, nagyi!

Mesélj nekem, nagyi!
A furfangos székely menyecske

2018. február 25. | Mesélj nekem, nagyi! „A teljesség felé” idősügyi koncepció, Ladányi Erika, Boronyák Gergely, mesemondás, Claro Bisztró, Kovács Ilona

„Mit tehetnék érted, hogy elűzzem a bánatod,
Hogy lelked mélyén megtörjem a gonosz varázslatot?
Mit tehetnék érted, hogy a szívedben öröm legyen?
Mit tehetnék, áruld el nekem.”

„A teljesség felé” idősügyi koncepció keretében február 25-én másodszor rendezték meg a közös mesedélutánt a ferencvárosi nagyszülőknek és unokáiknak a Ráday utcai Claro Bisztróban, ahol kakaóval, teával és fánkkal várták a vendégeket.

Ladányi Erika idősügyi koordinátor és Ferencz Gabriella, a rendezvény moderátora köszöntötte a jelenlévőket.
Boronyák Gergely színművész gitárszóval, énekkel üdvözölte a gyerekeket és nagyszüleiket, majd elmondta a „Furfangos székely menyecske” című bukovinai székely népmesét. Ferencz Gabriella a mese végén megbeszélte a gyerekekkel a történet tanulságait, valamint közösen újraszőtték a történet fonalát. A gyerekek rendkívüli képzelőerejüket bizonyítva más-más befejezést gondoltak a mese végére.

Kovács Ilona, a Ráday utcai Bababolt tulajdonosa egy óriás mesekönyvet készített, melybe a gyerkőcök beleírták a nevüket, valamint lerajzolták a mese hallgatása közben elképzelt hősöket.

Az idősügyi rendezvény célja a minél több közös programon való részvétel, melyen a nagyszülők és unokák az együtt megélt élmények során szorosabb kötődést alakítanak ki egymással, melyekre később is jó szívvel, nosztalgiával tudnak majd visszaemlékezni.Impresszum  Adatvédelem