II. Ferencvárosi Sportgála

II. Ferencvárosi Sportgála
Elismerték a legjobb kerületi sportolókat

2018. február 23. | II. Ferencvárosi Sportgála, elismerés, díj, sport, Bácskai János, Kállay Gáborné, Szántó Imre, Hevesi Tamás, utánpótlás, testnevelés, Fradi, Kocsis Máté, Hollik István

Február 23-án diák és felnőtt sportolókat, utánpótlás versenyzőket, testnevelőket és edzőket díjaztak az FMK színháztermében tartott II. Ferencvárosi Sportgálán. A legendás sportikonok részvételével zajló eseményen kerületi sportegyesületek színes prezentációkon keresztül adtak ízelítőt tudásuk legjavából.

A díjátadó ünnepségen nem kisebb nevek foglaltak helyet a nézőtéren, mint Kótai Mihály, egykori váltósúlyú világbajnok ökölvívó, Kökény Bea olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, vagy az 50 éve a ring szélén, többek között Kokóval is dolgozó Szántó Imre (Öcsi bácsi) mesteredző, a Fradi újonnan alakult ökölvívó szakosztályának vezetője.

Bácskai János köszöntőjében kiemelte, a díjazottak köre a kerületi sportélet színességét és a sport folyamatos terjedését bizonyítja. Büszkén emlékeztetett, a Fradi az ország legnépszerűbb csapatként több mint félmillió szurkoló támogatását élvezi. A klub töretlen sikerére emlékeztet a Fradi 1899-es Bakáts téri megalapítása, mikor először hangzott el a „Nincsen Fradi torna nélkül” szlogen. Tornászaink ma is örökös magyar bajnokok, a Fradi 16 szakosztályának eredményeihez nem fér kétség, bajnokok sora nevelkedett nálunk – mondta a polgármester, majd hozzátette: ez az este mindazokról szól, akik komolyan veszik a sportot.

– Aki olimpiai bajnok akar lenni, jól válassza meg a szüleit – utalt Bácskai János Jack Breuer maratoni futó szavaival arra, hogy a sportsikerekben milyen óriási jelentősége van a szülői támogatásnak. De a polgármester köszönetet mondott a testnevelő tanároknak is, akik az első lépést teszik meg azért, hogy a tehetség felszínre kerüljön. Emlékeztetett, Ferencváros 5 éven belül másodszor nyerte el az Idősbarát Önkormányzat Díjat, de úgy véli, ha egyszer lesz Sportbarát önkormányzat díj, arra is esélyes lesz.

Ferencváros sportdíjait Kállay Gáborné sportért felelős alpolgármester, Kocsis Máté fővárosi képviselő, Hollik István országgyűlési képviselő, Bácskai János és Szántó Öcsi bácsi adta át.

A gálán az Év parasportolóját is díjazták. Az elismerést átvevő Ocelka Róbert látássérült parakerékpáros és paratriatlonista, 2013 óta igazolt Fradi sportoló különleges módon versenyez: látó pilótával teker tandem kerékpárt. Eredményei alapján tavaly a magyar parakerékpáros válogatott ranglista első helyén végzett. A különleges módon sportolók között díjazták Jakab Ivettet is, aki idén az Év speciális sportolója lett azzal, hogy 2017-ben teniszben diadalmaskodott a Spanyolországban rendezett Szervátültetettek Világbajnokságán.

A kerületi címek átadási ceremóniáját sportbemutatók színesítették. A kerületi mazsorettek után a freestyle foci akrobatái léptek színpadra, majd a személyiségfejlesztésre is hangsúlyt fektető Tomoni Harcművészeti Sportegyesület Goju-Ryu Kartate-do edzéseiből láthatott ízelítőt a közönség. A hangulatot a Goju-tsu kai kenshi ryu japán harci technikákat oktató iskola műsorszáma fokozta, melynek tagjai a szamuráj kard, nunchaku, sai villa és a tonfa használatát mutatták be. A cseréptörés csak az izgalmak kezdetét jelentette, rövidesen ugyanis Hevesi Tamás énekes kezében aprítottak fel egy almát karddal. A gála zárásaként Hevesi Tamás, – aki fociedzőként is ismert – adott koncertet.

Forrás: Ferencváros újság


A II. Ferencvárosi Sportgála díjazottjai

Diáksport III-IV. korcsoport:
Tóth Dárius

Diáksport III-IV. korcsoport:
Dobrogi Dorina

Diáksport V-VI. korcsoport:
Beringer Dominik

Diáksport V-VI. korcsoport:
Szabó Anna

Az év speciális sportolója:
Jakab Ivett

Az év parasportolója:
Ocelka Róbert

Az év felnőtt női sportolója:
Simon Boglárka

Az év felnőtt férfi sportolója:
Mucsi Mihály

Az év U23 női sportolója:
Háfra Noémi

Az év U23 férfi sportolója:
Hankó Kálmán

Az év U18 leány sportolója:
Hadfi Gréta

Az év U18 fiú sportolója:
Veisse Zoltán

Az év testnevelője:
Iván László

Az év edzője:
Elek Gábor

Az év szabadidő díjazottja:
Dr. Csávás AnnaImpresszum  Adatvédelem