„Szeressem végre magamat”

„Szeressem végre magamat”
Civil Szalon a József Attila-lakótelepen

2018. február 21. | Civil Szalon, LÉK, József Attila-lakótelep, Kakassy Dóra, Kovács Adrián, Szabó T. Anna, Lakótelepen Élők Környezetéért és Jogaiért Egyesület, előadás, civil szervezet, Versünnep Fesztivál

Február 21-én a József Attila-lakótelepi Közösségi Házban újra megrendezésre került a „Civil Szalon”. Kakassy Dóra színésznő és Kovács Adrián zeneszerző mutatta be Szabó T. Anna verseiből készített összeállításukat „Szeressem végre magamat” címmel.

A Lakótelepen Élők Környezetéért és Jogaiért Egyesület már több éve azon munkálkodik, hogy olyan kulturális műsorokkal lepje meg a nézőket, amelyek magas színvonalúak - és amelyekről ritkán tudósít a média. Most sem volt másképp. Bár a mai felnőttek nemigen olvasnak kortárs költőket, a visszajelzésekből mégis az látszik, hogy a fiatal tehetséges művészeknek: Kakassy Dórának és Kovács Adriánnak sikerült közelebb hozni, érthetővé, emberközelivé tenni a verset.

A 2015-ös Versünnep Fesztivál fődíjas előadása nagy sikert aratott. Ahogy már sokan nyilatkozták Szabó T. Anna verseiről; rólunk szólnak, a bennünket körülvevő világról, életről, halálról, férfiról, gyerekről, időről - mindez egy nő szemszögéből látva. Kakassy Dóra egyszerű őszinteséggel, minden modorosságtól mentesen adta át a költőnő gondolatait. Kovács Adrián zenéje pedig követte ezt a bőrünk alá bújó, gondolatainkba befészkelődő kedvességet, egyszerűséget.

A „Civil Szalon” rendezvény tegnap is elérte célját: népszerűsíteni a magyar irodalmat, a magyar költészetet, a magyar kortárs verset.

Forrás: ccartImpresszum  Adatvédelem