Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
Bővül az együttműködők köre a drogellenes harcban

2018. január 29. | Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, drogprevenció, kábítószer, drog, Drogoplex Ambulancia, Drogprevenciós Alapítvány, szenvedélybetegségek, egyeztetés, Kállay Gáborné, Rapi István, Geist Gábor

A Drogprevenciós Alapítvány és az általa működtetett Drogoplex Ambulancia mutatkozott be a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) legutóbbi találkozóján, ahol bejelentették, februárban Pesterzsébettel is együttműködési megállapodást ír alá a ferencvárosi szervezet.

Az ülést ezúttal Kőbányán, a Zágrábi utcában, a Tisztás Közösségi Hely központjában tartották. A Ráday utcai Adna Cafét is üzemeltető Tisztás a Ráckeresztúri Drogrehabilitációs Központ tagintézményeként elterelő szándékkal szervez szabadidős programokat fiataloknak és tart prevenciós előadásokat pedagógusoknak. A találkozón Rapi István titkár tartott beszámolót a ferencvárosi KEF elmúlt évi munkájáról, de megvitatták az idei pályázattal kapcsolatos tennivalókat is.

A Drogprevenciós Alapítvány (DPA) munkájáról Geist Gábor szakmai vezető beszélt a meghívottaknak. A szervezet két helyszínen működik: a drogfogyasztóknak járóbeteg ellátást nyújtó XV. kerületi Drogoplex Ambulancián és a XIII. kerületben, ahol az alacsonyküszöbű, aktív kábítószerhasználók vehetnek részt a C.A.T. (Civil Ártalomcsökkentő Szociális Kontaktprogram) projektben. Az Arany János utcai Drogoplex Ambulanciára betérő drogfogyasztó, vagy annak rokona tanácsokat kaphat, családi konzultáción, önsegítő és hozzátartozói csoportfoglalkozáson vehet részt, pszichoterápiában, illetve gyógyszeres kezelésben részesülhet. Az ambulancia elterelést is végez, melynek során a résztvevőket tanácsokkal látják el az egészségmegőrzés, az emberi kapcsolatok terén, illetve segítséget kapnak a tanuláshoz, munkavégzéshez is.

A C.A.T. program a droghasználatból fakadó egyéni és társadalmi károk mérséklésére, és az egészségtudatosság növelésére irányul. Geist Gábor szerint a szolgáltatás rendkívül fontos küldetést végez, hiszen abban segíti a szenvedélybeteget, hogy biztonságos közegben érezze magát, továbbá bekerüljön az ellátórendszerbe, amely elengedhetetlen a leszokáshoz. A munkatársak folyamatosan figyelik az érintettek élethelyzetét, és ha szükséges beavatkoznak, ezzel is biztosítva, hogy mindig a legjobb ellátást kapják.
Forrás: Ferencváros újságImpresszum  Adatvédelem