Újévi köszöntő

Újévi köszöntő

2017. december 22. | új év, Polgármesteri Hivatal, Ferencváros Önkormányzata, dr. Bácskai János

A 2018-as évbe léptünk, amely ebben a pillanatban még varázslatos, rejtélyes számnak tűnik. Ízlelgetjük az ízét és kicsit mélabúsan vesszük tudomásul az idő múlását.

Kedves Ferencvárosiak!

Beköszöntött az új esztendő.

A 2018-as évbe léptünk, amely ebben a pillanatban még varázslatos, rejtélyes számnak tűnik. Ízlelgetjük az ízét és kicsit mélabúsan vesszük tudomásul az idő múlását. Tudjuk azonban, hogy az új esztendő mindig magában hordozza a korábbi években félbehagyott terveink, eltitkolt vágyaink megvalósulásának reményét.

Ferencváros számára pedig tudatos városépítő munkát, új feladatokat, kihívásokat ígér 2018.

A kerület céljai ugyanis hosszú idő óta változatlanak. A városvezetés programja, amely összefoglalható három – egymástól elválaszthatatlan – gondolatban: „Otthon, Város, Ferencváros” áthatotta munkánkat az elmúlt esztendőkben.

Várost építeni komoly feladat: nem elég megújítani az épületeket, erősíteni kell az itt élő közösséget is. Közös szándék, közös akarat kell ahhoz, hogy szeretett Ferencvárosunk a 2018-as esztendőben is ütemesen fejlődjön.

Kerületünk a rendszerváltás óta eltelt években a szemünk előtt változott át izgalmas, modern, zöldterületekben gazdag városrésszé. A korábban sokszor megmosolyogott, kritikával illetett Ferencváros már a múlté. Modernizálódtunk, de hagyományainkat nem felejtettük el. Mindez elképzelhetetlen lett volna az itt élők, az Önök támogatása nélkül. Ez mindannyiunk érdeme.

Az elmúlt esztendő sok közös sikert hozott. Évtizedes lemaradást orvosolva, megkezdődött a József Attila-lakótelep építészeti újragondolása. Többek között ezért is lesz 2018 a kihívások éve, hiszen a jövőt tervezve a legjobb megoldásokat kell megtalálnunk kedves lakótelepünk számára.

Hosszú idő után központi terünk, a Bakáts tér is megszépül. A minden ízében világvárosi, de egyszersmind klasszikusan ferencvárosi szellemben megújuló tér tervei már elkészültek, a források pedig rendelkezésre állnak. Ybl Miklós remekművének, az Assisi Szent Ferenc Plébániatemplomnak a teljes rekonstrukciója után kezdjük a tér felújítását.

Az új esztendőben is szeretnénk megőrizni kulturális sokszínűségünket. Tovább bővítjük ferencvárosi programkínálatunkat. Nem titkolt célunk, hogy a fiatalokat is megszólítsuk számukra vonzó programokkal, hiszen közösséget csak úgy lehet építeni, ha minden korosztály magáénak érzi lakóhelyét. Ezért is volt öröm számunkra a második alkalommal elnyert Idősbarát Önkormányzat cím, vagy a Bakáts Feszt, a Versvonat, a Lakótelepi Mulatság, az Adventi Ünnepségsorozat sikere.

Visszatekintve az elmúlt évre, szívesen említem meg, hogy méltó módon ünnepeltük meg Ferencváros 225. születésnapját. Városépítő munkánkat folytatnunk kell, amihez ebben az évben is várjuk az Önök észrevételeit, értő segítségét.

Ferencváros közös ügyünk.

Ennek szellemében engedjék meg, hogy minden Ferencvárosban élő számára békés, boldog új esztendőt kívánjak!

dr. Bácskai János
Ferencváros polgármestereImpresszum  Adatvédelem