Ajándékozz örömöt!

Ajándékozz örömöt!
Ismét célba értek a kerületiek jószívű adományai

2017. december 20. | Ferenc tér, Adventi vásár, adomány, FESZGYI, Fehér Holló Gyermekek Átmeneti Otthona, Dr. Kulpinszky Eleonóra, gyűjtés, Kovács Flóra, Ferenc Tér Klub, Garancz Anasztázia

December 20-án a Ferenc téri Karácsonyváró rendezvényen és a rá következő hetekben összegyűjtött ruha- és játékadományokat, valamint gyümölcsöt adott át a Fehér Holló Gyermekek Átmeneti Otthonának Dr. Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő és Kovács Flóra vállalkozó.

A FESZGYI Gyermekek Átmeneti Otthona egy 24 férőhelyes otthon. Két csoporttal működve 18 éves korig lát el olyan gyerekeket, akik hozzátartozói jellemzően anyagi, illetve lakhatási problémákkal küzdenek, vagy egyedülálló szülőként munkahelyük mellett nem tudják megoldani a gyerekfelügyeletet. 16 munkatárs három műszakos munkarendben az év 365 napján, 24 órában biztosítja az itt lakók ellátását. „Ebben az évben 63 gyerek fordult meg az otthonban, sokan hónapokig itt tartózkodnak. Jelenleg nyolc-tíz lakónk van másféltől 16 éves korig, de karácsonyra mind haza tudnak menni a szülőkhöz, nagyszülőkhöz, vagy rokonokhoz” – tudtuk meg Garancz Anasztázia szakmai vezetőtől.

Dr. Kulpinszky Eleonóra képviselő asszony harmadik alkalommal szervezett adománygyűjtést az otthonban tartózkodó gyerekek részére, akik idén is verses-dalos karácsonyi műsorral hálálták meg az ajándékokat.
„Ebben az átmeneti otthonban igazán értékes munka folyik. Garancz Anasztázia, a hátrányos helyzetű gyermekek iránt elkötelezett munkájáért, a családi krízisek enyhítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért 2017-ben Bárczy István-díjat kapott a Fővárostól. Ez az átmeneti otthon sokszor utolsó megoldás reményvesztett vagy krízishelyzetben. Ezen a ponton nagyon fontos, hogy empátia, szakszerűség és szeretet vegye körül a pártfogoltakat, ezért kell támogatni ezt az intézményt” - mondta a képviselő.

Kovács Flóra, a Ferenc téri Réteskék vendéglátóhely tulajdonosa tavaly is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz. Ezúttal az összegyűjtött ajándékokon túl egy nagy tepsi friss meggyespitével látogatott el az otthonba. Mint elmondta: az év valamennyi Ferenc téri családi rendezvényén folyt az adománygyűjtés, ennek köszönhetően nem csak a téli szezonhoz illő ruhákat, játékokat tudnak a gyerekek rendelkezésére bocsátani. Felnőtt ruhák is bőven kerültek a zsákokba, ami itt nem talál gazdára, azt a családsegítő szolgálat kapja meg.Impresszum  Adatvédelem