Díjazták a példamutatóan teljesítő roma tanulókat

Díjazták a példamutatóan teljesítő roma tanulókat
Tárgyjutalmakat osztott ki a „deák” Közalapítvány

2017. december 20. | „deák” Közalapítvány, Leskó Emese, Zombory Miklós, Klujber Róbertné, jutalom, roma, hátrányos helyzetű, diák

December 20-án adták át a Ferencvárosi „deák” Közalapítvány tárgyjutalmait. Az eseményt Zombory Miklós alpolgármester, az alapítvány kuratóriumi tagja nyitotta meg.

A Ferencváros Önkormányzata által 2000-ben alapított Ferencvárosi „deák” Közalapítvány az iskolák szakmai ajánlása alapján minden évben – idén 12. alkalommal - tárgyi eszközökkel jutalmazza azokat a ferencvárosi hátrányos helyzetű, magukat romának valló tanulókat, akik példás tanulmányi eredményükkel, közösségi szerepvállalásukkal vagy sportteljesítményükkel kivívták intézményük elismerését, társaiknak jó példát mutattak. A kilenc díjazott személyre szabott jutalmakat, számítástechnikai, sport-, illetve taneszközöket vihetett haza.

Megnyitó beszédében Zombory Miklós elmondta: kuratóriumi tagként és egykori pedagógusként örömmel tölti el, hogy a hagyományos év végi jutalmazáson kívül a közalapítvány a tanulás több területén képes ösztöndíjakat is nyújtani a kerületi tehetséges diákoknak, teljesítsenek jól akár a tanulás, a sport, a zene, vagy a nyelvek terén. Kerületi képviselőként pedig azért tevékenykedik, hogy az oktatás minél nagyobb önkormányzati támogatáshoz jusson, a városvezetés és az intézmények kapcsolata zavartalan legyen. Az alpolgármester a díjazottaknak gratulálva mindenkinek békés, boldog ünnepeket kívánt.

Tar József, a Ferencvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szintén szólt a megjelentekhez. Kiemelte a hátrányos helyzetből való egyetlen valódi kitörési pont, a tanulás fontosságát. Saját életútja is példaként szolgál: szülei elhagyták, nagyszülei nevelték fel. Serdülőkorától kezdve el kellett tartania magát, de így is eljutott a felsőoktatásig, épp ezért tudja, mekkora segítség bármilyen támogatás, ösztöndíj a tanulmányok során. Tar József megköszönte a Ferencvárosi „deák” Közalapítványnak a roma tanulók támogatását és szintén áldott ünnepeket kívánt.  

Leskó Emese, az alapítvány kuratóriumi tagja méltatta a díjazott tanulókat, majd Klujber Róbertné, a közalapítvány elnöke és Zombory Miklós alpolgármester, kuratóriumi tag adta át a tárgyjutalmakat, majd végezetül még két sport-görkorcsolyát, mellyel a máris szép eredményekkel büszkélkedő Kristóf József-Kristóf Katalin testvérpár még eredményesebben készülhet fel a jövő évi speciális nyári világjátékokra.

Az ünnepségen műsort adtak a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola tanulói.


A támogatott diákok névsora:

Ruszó Eugénia Cintia József Attila Általános Iskola és AMI
Budai Krisztina Julianna
Sipos István Gábor
Suhaj Vivien
Csire Beatrix
Óvári Réka Nikolett Komplex Általános Iskola és EGYMI
Riffer Szilvia Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium
Orgon Róbert Miklós
Jónás Vanessza Dzsenifer


Impresszum  Adatvédelem