Lakossági teadélután Zombory Miklóssal

Lakossági teadélután Zombory Miklóssal
Kevesebb bűncselekmény, több elfogott bűnelkövető

2017. december 17. | Lakossági teadélután, Zombory Miklós, Belső-Ferencváros, alpolgármester, képviselő, Ámán András, rendőrség, karácsony, bűnüldözés, összejövetel, rendezvény, Ferencváros

Ismét teadélutánra várta Belső-Ferencváros lakóit Zombory Miklós alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, ahol ezúttal Ámán András kerületi rendőrkapitány volt a meghívott vendég.

Mint az alpolgármester korábban elmondta: 1999 áprilisa óta minden évben két alkalommal tartja meg képviselői délutánját, melyet azzal a céllal hozott létre, hogy mind ő, mind a választópolgárok kötetlen körülmények közt ismerkedhessenek meg egymással. Ennek tudja be, hogy ötször választották újra körzetében, melyen végigsétálva felismerik az emberek, ráköszönnek, beszélgetések alakulnak ki, és sokszor emlegetik a legutóbbi teadélután szép emlékeit.

A Bakáts téri házasságkötő terem megtelt a teadélután kezdetére, a Himnusz eléneklése után Zombory Miklós külön üdvözölte az új érdeklődőket, majd óvodások produkciója, valamint zenével és prózával fűszerezett műsor következett.

Az alpolgármester összefoglalta az elmúlt évek eredményeit, de kitért a problémákra is, mint a számára személyes okokból is kedves Schöpf-Mérei Kórház épületének elhanyagoltsága, vagy a Nehru parti kényelmetlen padok kérdése. Utóbbi témában jó hírrel is tudott szolgálni, mivel a tavasz során 12 „ülhető” padot helyez ki a főváros. Szó esett a Ráday és Lónyay utcai építkezésekről: „én ugyanazt szenvedem, mint Önök”, tette hozzá, utalva arra, hogy maga is a körzetben lakik.

Ténykedéséhez köthető friss, nyári eredmény a Rákóczi hídnál lévő HÉV-megálló átnevezése is „Müpa – Nemzeti Színház megállóhely”-re, mivel a korábbi elnevezés (Közvágóhíd) nem illett a park impozáns környezetéhez.

Zombory Miklós szeretné tovább erősíteni Ferencváros és a rendőrség régi jó kapcsolatát is, ennek jegyében kérte fel Ámán András rendőr alezredest, kerületi rendőrkapitányt egy rövid bemutatkozásra.

A rendőrkapitány elmondta, azt szeretné, ha mindenki bizalommal fordulna hozzá, ezért is fogad örömmel minden meghívást, hogy a kerület lakóival találkozhasson. Feladatuknak érzik, hogy az állampolgárokat tájékoztassák, segítséget nyújtsanak olyan ügyekben is, amelyek nem tartoznak a rendőrség szorosan vett hatáskörébe. Beszámolt a javuló statisztikákról is: az elmúlt 17 évben soha nem volt ilyen kevés bűneset a kerületben, ugyanakkor soha fogtak el ilyen sok bűnelkövetőt.

A sok eredményes felderítéshez és a ferencvárosi lakók biztonságérzetéhez nagyban hozzájárulnak az utcákon és a lépcsőházakban elhelyezett kamerák is.

A jó hangulatú teadélután tombolával, koccintással és szerény vendégséggel zárult, majd Zombory Miklós a megjelentektől áldott, békés ünnepeket kívánva búcsúzott el.

(Ferencváros újság – ferencvaros.hu)Impresszum  Adatvédelem