Nyitva van az Aranykapu

Nyitva van az Aranykapu
Közösségi karácsony a lakótelepen

2017. december 13. | József Attila-lakótelep, advent, karácsony, vásár, Mária Valéria tér, civil, Aranykapu Közösségi Karácsony, Tinódi pékség, Andrássy Orsolya, Swimathon 2017, Bácskai János

A József Attila-lakótelep adventi programsorozatának részeként először nyílt karácsonyi vásár a városrész centrumaként számon tartott Mária Valéria téren. A december 13–17-ig tartó, civil ötletből megvalósult Aranykapu Közösségi Karácsony eseménysorozat a polgármester szerint elindítója lehet még több pozitív lakossági kezdeményezésnek.

A Tinódi pékség előtt felállított hatalmas fénykapu és a hangulatosan kivilágított házikók már messziről hívogattak, így sokan betértek körülnézni. A kilenc fabódéban a lakók kifejezetten helyi portékák közül válogathattak, ezekben ugyanis a lakótelepen élő alkotók kínálták egyedi, kézműves termékeiket. A vásárlás mellett a kézműves sátorban a Betlehemi királyok című rajzpályázat műveit is meg lehetett tekinteni, a kisszínpadon pedig karácsonyi programokkal, előadásokkal és zenés bemutatkozásokkal várták az érdeklődőket. A gyerekek legnagyobb örömére a vásár ideje alatt népi körhinta is működött a téren.

Az Aranykapu projekt egyik civil kezdeményezője, Andrássy Orsolya a megnyitón elmondta, minden azzal kezdődött, hogy lakótelepiek sora csatlakozott a Swimathon 2017 közösségi adománygyűjtő kampányhoz, amely civil ötleteket segít megvalósítani. – Sok ember munkája és az önkormányzat együttműködése kellett ahhoz, hogy ma itt legyünk – közölte. Bácskai János reményét fejezte ki, hogy az Aranykapu Közösségi Karácsony hagyománnyá válik a lakótelepen, és hogy ez a kezdeményezés még több jó elképzelést fog szülni. – Ilyen lakossági javaslat volt például a Nagyjátszótér körbekerítése is – tette hozzá a polgármester, aki azt is elmondta: az önkormányzat önmagában kevés, a sikerhez civilekre, közösségekre is szükség van.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem