Rangos minőségi díjat nyert a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény és az MTA SZTAKI mobilsétája

Rangos minőségi díjat nyert a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény és az MTA SZTAKI mobilsétája
Különdíjas a „József Attila Ferencvárosban”

2017. december 4. | Ferencváros Önkormányzata, Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, MTA SZTAKI eLearning Osztály, „József Attila Ferencvárosban”, séta, „Best practice eLearning minőségi díj 2017”, pályázat, „Széleskörű felhasználhatóság” különdíj, XVIII. eLearning Fórum, mobilalkalmazás, applikáció

Ferencváros Önkormányzata számára a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény és az MTA SZTAKI eLearning Osztály együttműködésével 2015-ben készült el a „József Attila Ferencvárosban” című séta, mely a „Best practice eLearning minőségi díj 2017” pályázaton „Széleskörű felhasználhatóság” különdíjat nyert.

A XVIII. eLearning Fórum szervezői idén is meghirdették eLearning alkalmazás és tananyagfejlesztők számára a „Best practice eLearning minőségi díj 2017” pályázatot. A pályázatra a közösen elkészített pályázati anyagot a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény nyújtotta be.

Az okostelefonos séta bárki számára ingyenesen használható, GPS alapú és a GUIDE@HAND Budapest alkalmazás sétái között található. A pályázatban kiemelt helyet kaptak s séta egyéb célú felhasználási lehetőségei is:

 • „Webes” séta
  A nagy érdeklődésre való tekintettel a 2017. évi Költészet Napjára elkészült a séta webes változata is, amely azok számára is hasznos, akik csak távolról tudnák követni az okostelefonos sétát,
 • „Múzeumi” séta
  A Helytörténeti Gyűjtemény tematikus időszaki kiállításainál közvetlen hivatkozásra is volt lehetőség az okostelefonos sétában lévő multimédia csomagokra, így a látogatók letölthették a saját eszközeikre az interaktív sétát, amelynek csomagjai közvetlen hivatkozással voltak elérhetők az időszaki kiállítás elemeihez.
 • „Tanulós” séta
  A 2016-os Digitális Témahéten Gálik Zsófia német-magyar szakos tanárnő vezetésével szintén megvalósult egy sikeres projekt, amely szintén erre az interaktív sétára épült.
 • „Vetélkedős” séta
  A 2017-es ferencvárosi költészet napi ünnepre kerületi diákok számára különleges szabadtéri tájékozódási vetélkedőt készítettek elő és szerveztek meg, amelynek végállomása a József Attila Emlékhely volt.

A szakmai zsűri döntése alapján a benyújtott pályázati anyag „”Széleskörű felhasználhatóság” különdíjat kapott és jogosulttá vált az „eLearning Fórum Minőségi díj” logó használatára.

Az eredményhirdetésre 2017. november 24-én az eLearning Fórumon került sor, melyen a helyezést vagy különdíjat elért pályázók lehetőséget kaptak a pályaművük bemutatására.

Gratulálunk a rangos elismeréshez!Impresszum  Adatvédelem