Kanada-nap

Kanada-nap
Országismereti vetélkedő a Lónyayban

2017. november 28. | Lónyay Utcai Református Gimnázium, Canada Day, vetélkedő, Kanadai Nagykövetség, évforduló, Zombory Miklós, angol nyelv, verseny, vetélkedő, Andrew Mile, Mile András

2016 után idén is a Lónyay Utcai Református Gimnázium rendezhette meg a középiskolások számára meghirdetett Canada Day elnevezésű vetélkedőt, melyet a Kanadai Nagykövetség támogatásával, az észak-amerikai ország alapításának 150. évfordulója tiszteletére szerveztek. Az eseményt Zombory Miklós alpolgármester nyitotta meg.

A református iskolák 9–11. évfolyamos diákjai háromfős csapatokban, angol nyelven mérhették össze tudásukat az országismereti versenyen. A délután során Andrew Mile (Mile András) előadása alapján kellett megválaszolni a tesztkérdéseket, illetve az előzetes felkészülés sikerességét is lemérték.

Zombory Miklós alpolgármester megnyitóbeszédében az idegen nyelvek ismeretének fontosságát hangsúlyozta, megemlítve saját példáját. Ő, miután a Bakáts téren kijárta a nyolc osztályt, az angol és a francia nyelv között választhatott, ám a francia sanzonok világa jobban vonzotta. Ma viszont úgy tűnik, ez rossz döntés volt, hiszen az angol nyelv – főként az informatika révén – sokkal nagyobb teret nyert. A fiatalokat a sportszerű vetélkedésre buzdította, és kifejezte reményét, hogy új ismeretségek, barátságok köttetnek, a résztvevők pedig új ismeretekkel gyarapodnak. Az alpolgármester azt is megemlítette, hogy Ferencváros idősebb, mint Kanada, hiszen a kerület idén 225, az ország viszont csupán 150 esztendős (1867-ben a Brit Észak-Amerika Határozat életbelépésével, Kanadát négy tartományból álló, egyetlen országgá kiáltották ki – a szerk.).

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem