„Ferencvárosi séta”

„Ferencvárosi séta”
Művelődésszervezők szakmai programja kerületünkben

2017. november 23. | Várhalmi András, Kállay Gáborné, Hantos-Jarábik Klára, Gönczi Ambrus, Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, FMK, József Attila, mobil applikáció, művelődésszervező, Budapesti Népművelők Egyesülete

„Ferencvárosi séta” címmel szakmai kirándulást szerveztek budapesti művelődésszervezőknek az FMK-ba és egyes tagintézményeibe. A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben köszöntőt mondott Kállay Gáborné alpolgármester, majd Gönczi Ambrus mutatta be röviden a gyűjteményt.

A Budapesti Népművelők Egyesülete ezúttal Ferencvárost kereste fel, hogy a kerületi művelődésszervezők életébe, mindennapjaiba bepillantást nyerjen.
A Ráday utcai Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben Hantos-Jarábik Klára, a Ferencvárosi Művelődési Központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket – köztük Várhalmi Andrást, a Budapesti Népművelők Egyesületének alelnökét, valamint Kállay Gábornét. A kultúráért felelős alpolgármester asszony köszöntőjében bemutatta az idén 225 éves Ferencváros három alappillérét – kultúra, sport, városfejlesztés – és beszélt a közelmúlt sikereiről, a közeljövő terveiről. Kállay Gáborné hangsúlyozta, hogy a kultúra mindig fontos szerepet játszik Ferencváros életében.

Gönczi Ambrus, a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője a köszöntő után egy prezentációban mutatta be Ferencvárost a közművelődési intézményekből érkezett kollégáknak. Majd a „József Attila Ferencvárosban” című interaktív okostelefonos applikáció segítségével elvezette a csoportot a Gát utcai József Attila Emlékhelyre. Itt H. Bagó Ilona, a 2016-ban „Év kiállítása” díjat nyert gyűjtemény kurátora tárlatvezetésével megtekinthették az érdeklődők az emlékhelyet, végül a Haller utcai FMK-t is felkeresték. Ebéd után egy kötetlen beszélgetés, tapasztalatcsere zárta a ferencvárosi látogatást, ahol egymás intézményeinek mindennapi életét is megismerhették a résztvevők.Impresszum  Adatvédelem