Egyházi kerekasztal

Egyházi kerekasztal
A hatékony együttműködés biztosítéka

2017. november 21. | egyházak, dr. Bácskai János, Kállay Gáborné, dr. Kelemen Miklós, együttműködés, kerekasztal, kommunikáció, Dr. Kerényi Lajos, Dr. Békési Sándor

Hatodik alkalommal került sor a Ferencvárosban működő egyházak képviselői és Ferencváros vezetőinek éves találkozójára, melynek célja a két fél közötti kommunikáció és együttműködés hatékonyabbá tétele a felmerült igények, javaslatok figyelembe vételével.

Dr. Kelemen Miklós civil referens köszöntötte a 2017. évi Egyházi Kerekasztal ülésén megjelenteket, majd átadta a szót dr. Bácskai Jánosnak. A polgármester megfogalmazása szerint – mint az a meghívottak nagy számából is látszik – akárcsak kerületünk, úgy annak egyházi élete is rendkívül sokszínű. Aktív részvételre kérte az egyházak képviselőit, hiszen Ferencváros Önkormányzata az itt elhangzottak alapján tud lépéseket tenni a kerületi hitélet támogatására.
Dr. Bácskai János ezután külön köszöntötte Dr. Kerényi Lajos atyát, a Szent Kereszt plébánia korábbi irányítóját, aki 90 évesen, 65 éves papi szolgálat – ebből 40 Ferencvárosban – után idén augusztusban vonult nyugdíjba, azonban továbbra is folytatja a tanítást és a kórházmissziót.

A Reformáció 500 éves jubileumának apropóján Dr. Békési Sándor adjunktus tartott előadást Emil Brunner svájci református teológus életéről és munkásságáról, melynek hatása meghatározó a protestantizmus mai szemléletére, filozófiájára.

Az ülés második felében a megjelentek kéréseiket, javaslataikat adhatták elő, melyekre választ kaptak a polgármestertől, aki minden esetben az önkormányzat együttműködéséről, a lehetőségekhez mért támogatásáról biztosította az egyházak képviselőit.

Az Egyházi Kerekasztal végén Kállay Gáborné alpolgármester számolt be a közelgő adventi időszak és karácsony alkalmából szervezett önkormányzati programokról.Impresszum  Adatvédelem