Sportnap Uraknak

Sportnap Uraknak
Focival ünnepelték a férfiak napját

2017. november 18. | Sportnap uraknak, sport, Ferencváros Önkormányzata, játék, mozgás, kikapcsolódás, Vendel utcai Tornacsarnok, foci, Kocsis Máté, id. Pindák László

Sportnap Uraknak elnevezéssel két kispályás futballtornát is rendeztek november 18-án a Vendel Sportcsarnokban. A jó hangulatú mérkőzéseken ugyan az eredmény is számított, ám a hangsúly inkább a közös játékon, a sporton keresztüli barátságok ápolásán volt.

A nemzetközi férfi naphoz (november 19.) kapcsolódóan a IX. kerületi önkormányzat immár harmadik alkalommal rendezte meg a Sportnap Uraknak elnevezésű eseményt, ahol egy ferencvárosi old boys- és egy VIP-tornán feszültek egymásnak a csapatok. A szervezésre id. Pindák Lászlót kérték fel, aki fociügyben mindent el tud intézni, és Ferencvárosban mindenkit össze tud hozni egy kis játékra.

Délelőtt az old boys-csapatok léptek pályára, három együttes 50 és 55 esztendő közötti urakból állt, míg a Fradi Old Boys nevű gárdát 65 év felettiek alkották. A 20 perces meccsek után kialakult a végső sorrend: az FTC Baráti Kör 100%-os teljesítménnyel lett első, megelőzve a Haller Park, a Fradi Old Boys és a Mester Utcai Old Boys csapatát.
A VIP-tornán a ferencvárosi és a józsefvárosi önkormányzat együttese mellett a IX. kerületi rendőrség és a Celtic Budapest csapata lépett pályára. Utóbbit a fővárosunkban élő és dolgozó skót, illetve angol állampolgárok alkották. Itt „vendéggyőzelem” született: a VIII. kerületiek – Kocsis Máté polgármesterrel az élen – mindhárom mérkőzésüket megnyerték. Mögöttük a rendőrség, az önkormányzat együttese – ebben képviselők, bizottsági tagok és hivatali kollégák játszottak –, valamint a Celtic végzett.

szöveg és fotó: Ferencváros újságImpresszum  Adatvédelem