Aranyszamár Nap

Aranyszamár Nap
Születésnap a mese jegyében

2017. november 11. | Aranyszamár Nap, Ferencvárosi Művelődési Központ, rendezvény, Aranyszamár Színház, Kállay Gáborné, Érsek- Csanádi Gyöngyi, Ferencváros, Szirtes Edina Mókus

A Ferencvárosi Művelődési Központban tartotta 20. születésnapi rendezvényét az Aranyszamár Színház november 11-én. Az egész napos játékos összejövetelen Kállay Gáborné alpolgármester mondott köszöntőt.

Az Aranyszamár Nap vidám, színes forgatagában a színházi és bábszínházi előadások mellett interaktív mesekoncert, többféle játszóház és kézműves foglalkozás, szamársimogatás, bohócdoktorok, valamint babahordozós foglalkozás is helyet kapott. A nagy érdeklődéssel kísért esemény a gyermeki lélekről szóló kerekasztal-beszélgetéssel zárult.

Kállay Gáborné alpolgármester beszédében köszöntötte a kerek évfordulót megélt társulatot, akik egy romos istállóból indulva kitartó munkával érték el azt a sikert, melyről sok kis színház csak álmodhat: nevük ma már nem szorul magyarázatra, önmagáért beszél, a színvonalas szórakoztatás záloga. Az alpolgármester asszony további erőt, kitartást kívánt a húszéves Aranyszamár Színháznak.

A 20 éve egy kis baranyai zsákfaluban, Szatinán életre hívott társulat székhelye már évek óta Ferencvárosban található, de utazó színház jellegét megtartotta. Érsek-Csanádi Gyöngyi alapító-igazgató visszaemlékezése szerint 2002-től számítható az a professzionális szakasz, mikortól bábművészeken kívül rendezők, tervezők és zeneszerzők bevonásával állíthatták színpadra előadásaikat.

Megtisztelő és szívet melengető az Aranyszamár Színházzal közös munka, a zenéimet nagy örömmel fogadják és rugalmasan alakítják a darabhoz – mondta Szirtes Edina Mókus, énekes-hegedűművész, aki a napot záró kerekasztal beszélgetésnek is egyik meghívottja volt. A gyermeki lélekről, a mesékről, azok vizuális és zenei megjelenítéséről szakemberek és művészek közreműködésével zajló beszélgetés célja az volt, hogy a különböző szemszögből megfogalmazott vélemények, gondolatok ne elutasításra, hanem egymást kiegészítve elfogadásra találjanak.Impresszum  Adatvédelem