„Erőleves a léleknek”

„Erőleves a léleknek”
Szalay Ádám előadása a Zeneiskolában

2017. november 6. | Mindentudás Akadémiája, idősügyi program, Zeneiskola, Szalay Ádám, előadás, motiváció, felelősségvállalás, siker, boldogság, Ladányi Erika

Szalay Ádám televíziós újságíró, kommunikációs szakember tartott előadást az Ádám Jenő Zeneiskolában november 6-án, a Mindentudás Akadémiája című idősügyi program keretében.

Ladányi Erika köszöntőjében felolvasta Vujity Tvrtko gondolatait Szalay Ádámról. "Sokat írhatnék, ám az ő esetében a szavak feleslegesek. Személyes hősöm, példaképem, motivátorom, az egyik legjobb Ember, akit valaha megismertem. Büszke vagyok a barátságára és boldog, hogy ennyi erőt ad nekem és másnak.
De nem azért szeretem csak, mert a barátom, hanem azért is, mert elképesztően profi és lenyűgözően emberi! Hallgassák, élvezzék és érezzék. Ma a legjobbtól tanulhatnak, tőle kaphatják az erőt!”

Az idősügyi koordinátor köszöntője után Szalay Ádám előadásában rámutatott arra: mindannyian felelősek vagyunk magunkért, az életünkért. A kommunikációs tréner rengeteg példával, esettel támasztotta alá: mindig minden fejben dől el.

Nick Vujicic, a karok és lábak nélkül született ausztrál prédikátor, motivációs tréner életútján keresztül bemutatta: nincs lehetetlen. Vujicic a világ egyik legboldogabb, egyben legkiszolgáltatottabb embere azt vallja: nincsenek végtagjai, de van beszédkészsége, kreativitása, így másokat tud inspirálni, motiválni és bebizonyítani a világnak: a pozitív életszemlélet mindannyiunk életét megváltoztathatja.

Szalay Ádám hangsúlyozta: ahhoz, hogy változtatni tudjunk az életünkön, ki kell lépnünk a komfortzónánkból. Ha van egy erős motivációnk és kitűzött célunk, máris birtokunkban van a siker lehetősége. Érdemes pici, apró dolgokkal kezdeni, melyekkel gyors sikert tudunk elérni. Legyen az bármilyen apró dolog – például egy nyikorgó kilincs megolajozása vagy egy lyukas szúnyogháló befoltozása – jól látható: ha nem tetszik valami az életünkben, igenis változtathatunk rajta.

A közlemúltban másodszor is „Idősbarát Önkormányzat” díjjal kitüntetett Ferencváros idősügyi programja ezúton is bizonyította: mindig érdemes újat tanulni, újrakezdeni. Ha pozitív életszemlélettel, pozitív emberekkel körülvéve, pozitív gondolatokkal éljük mindennapjainkat és felelősséget vállalunk a döntéseinkért, csodákra vagyunk képesek, melyek boldogságot hoznak életünkbe.Impresszum  Adatvédelem