Egészségnap

Egészségnap
Szűrések a FESZ szakrendelőiben

2017. október 20. | egészségügyi szűrés, egészségnap, tanácsadás, előadás, FESZ, szakrendelő, Zombory Miklós, Dr. Kovács József, FESZ Oktató Központ, Dandár utca, Csengettyű utca

Október 20-án rendezte meg a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Kft. (FESZ) Ferencváros Önkormányzatának támogatásával a hagyományos Egészségnapot a prevenció és az egészségmegőrzés jegyében. Az egész napos eseményt Zombory Miklós alpolgármester nyitotta meg.

Az Egészségnap során három helyszínen vehettek igénybe teljeskörű szűrést a nem csak a kerületünkből érkező érdeklődők ingyenesen, beutaló, előzetes regisztráció és időpont-egyeztetés nélkül.

A Dandár utcai Oktatóközpontban a megnyitót követően egészen délutánig interaktív orvos - beteg találkozások, beszélgetések zajlottak számos szakorvos (bőrgyógyász, szemész, fogorvos, nőgyógyász, urológus, gégész, belgyógyász, kardiológus, sebész, angiológus, diabetológus, pszichológus, reumatológus) közreműködésével.
A Mester utcai szakrendelőben szintén egész nap folytak a szakorvosi vizsgálatok és szűrések. A rendelőintézet valamennyi szakrendelője nyitva állt a szűrésekre érkezők előtt.
A Csengettyű utcai Lakótelepi Védőnői Szolgálat előadásokkal, kötetlen beszélgetéssel csatlakozott az Egészségnaphoz a várandósok és kisgyermekek fogászati kérdéseiről és fogszabályozásról.

A Dandár utcai Oktatóközpontban tartott megnyitón Dr. Kovács József köszöntötte az érdeklődőket. A FESZ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója megköszönte az önkormányzat folyamatos támogatását és hangsúlyozta az Egészségnap páratlan vállalkozását, amely nem kizárólag ferencvárosiak számára ad lehetőséget a minden területre kiterjedő szűréseken való részvételre.

Zombory Miklós megnyitó beszédében elmondta, második ciklusban tölti be Ferencváros egészségügyért felelős alpolgármesteri tisztségét, így jó érzéssel tölti el minden olyan tevékenységben való részvétel, mely a kerületi egészségügy érdekét szolgálja. Ezekből fel is sorolt néhányat, melyek bizonyítják, Ferencváros Önkormányzata a mindenkori költségvetésének megalkotása során kiemelt figyelmet fordít az egészségügy és a prevenció támogatására: rehabilitációs úszáslehetőség a Lobogó utcai tanuszodában, évek óta zajló óvodai szájhigiénés bemutatók, hagyományos Családi Sport- és Egészségnap, óvodai egészségnapok, valamint a mostani, a FESZ KN Kft. szervezésével megvalósuló Egészségnap is. Mint látható, a programok célcsoportjai lefedik a lakosság szinte valamennyi korcsoportját, így több ezer ferencvárosi lakost érintenek.

Az alpolgármester jelentős előrelépésekről is beszámolt, hiszen a tavalyi év során nagy összegű műszerbeszerzés valósult meg a Ferencváros Egészségügyi Szolgáltató rendelőintézetében, a szakrendelő mammográfiás szűrőkészülékét pedig digitalizálták, így azzal a legkorszerűbb körülmények közt vizsgálható a kerület nőlakossága.

Zombory Miklós kiemelte az Egészségnap mottóját, melyet teljesen sajátjának érez: legfontosabb a megelőzés. Aki a legtöbbet tehet egészségéért, az maga a felelősen gondolkodó egyén, aki környezetét, gyermekeit, unokáit egészséges életmódra neveli, életvitelével példát mutat.

Az alpolgármester végezetül megköszönte mindazok munkáját, akik az Egészségnap megszervezésében részt vettek, annak sikerességéhez hozzájárultak.Impresszum  Adatvédelem