Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
Közösen a drog ellen

2017. október 16. | Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, KEF, drog, prevenció, Kállay Gáborné, Weeber Tibor, Emberbarát Alapítvány, Kiss Éva, Kelet-pesti Tankerülettel, Bereczki Sándorné

Együttműködési megállapodást kötött október 16-án a Ferencvárosi és a Kőbányai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A két szervezet kooperációjáról szóló dokumentumot Kállay Gáborné, a IX. és Weeber Tibor, a X. kerület alpolgármestere írta alá a Polgármesteri Hivatal Bakáts téri épületében. Az ünnepélyes szignózás után Bereczki Sándorné mutatta be az Emberbarát Alapítványt.

Kállay Gáborné, a IX. kerületi KEF elnöke köszöntőjében elmondta, az önkormányzat 2015-ben fogadta el a ferencvárosi drogellenes stratégiát, amely öt évre előre határozza meg az irányvonalakat, célkitűzéseket. Három fő feladatot azonosított: a prevenciót, a kezelést és a kínálatcsökkentést, amelyek elérését munkacsoportok segítik.

A KEF tavasszal hasonló együttműködési megállapodást kötött a VIII. kerülettel; a józsefvárosi kooperáció egyik első lehetősége az életvezetési ismeretekről, készségekről tartandó továbbképzés lesz, amelyen a IX. kerületi óvodák és általános iskolák munkatársai is részt vehetnek. Az alpolgármester szerint a pedagógusok szerepe kulcsfontosságú a prevencióban, hiszen a felismerés általuk történhet meg legkönnyebben.

Kiss Éva, a kőbányai KEF titkára elmondta, rendkívül pozitív eredményeket értek el mind a Józsefvárossal, mint pedig a Kelet-pesti Tankerülettel zajló együttműködésben. A pedagógusokat, szakembereket és gyerekeket továbbképzésekkel, konferenciákkal, és ifjúsági teapontokkal igyekeznek elérni.

A többek közt Kőbányán is aktívan működő Emberbarát Alapítványt Bereczki Sándorné alelnök képviselte. A kiemelten közhasznú szervezet 1989 óta dolgozik a fiatalokért, a VIII. és a X. kerület összes szenvedélybetegét ellátva. Teaházi prevenciós ifjúsági programjukban már több mint 8000 fő vett részt, a rehabilitációban pedig mintegy 2000. Komplex intézményhálózatuk révén integrált serdülő-addiktológiai ellátást képesek nyújtani, és az érintett családokat is támogatják. Az alelnök elmondása szerint különösen a korai kezeléssel tudnak kiemelkedően jó eredményeket elérni, 9–18 hónapos terápiáik során nem csupán az egészségügyi, de a szociális, a foglalkoztatási és a képzési rehabilitációban is támogatják klienseiket.

(Forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem