„Handmade”

„Handmade”
Kiállításmegnyitó a Pincegalériában

2017. október 5. | Ferencváros, kiállítás, megnyitó, Ferencvárosi Pincegaléria, Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium, festészet, művészet, Pintérné Varga Zsuzsanna, Vincze Angéla, Nagy Gábor, XVI. Magyar Festészet Napja

A Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium diákjainak munkáiból nyílt kiállítás a Pincegalériában október 5-én. A kiállítást Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg.

A Pincegaléria a XVI. Magyar Festészet Napjához kapcsolódva mutatott be a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium diákjainak munkáiból egy válogatást.
A januárban a ferencvárosi ifjúságnak átadott Pincegaléria szakmai vezetője, Vincze Angéla művésztanár köszöntőjében örömének adott hangot, hogy ilyen gyönyörű anyagot láthatnak az érdeklődők egy hónapon keresztül – mindezt a Magyar Festészet Napjának keretében.

Pintérné Varga Zsuzsanna, a Jaschik Művészeti Szakgimnázium igazgatója megköszönte, hogy immár másodszor kap lehetőséget az iskola a bemutatkozásra. Az intézményvezető hangsúlyozta, hogy a művészet területén igenis nagy lehetőségek vannak, haladni kell a korral, hiszen a digitális világ a művészeti ágaknak is új lendületet adott.

Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész megnyitó beszédében elmondta: egy társadalom minőségét az határozza meg, hogy milyen az oktatás. Külső szemlélőként azt látja, hogy a Jaschikba járó fiatalok jó helyen vannak, jól alapozzák magukat - a munkáik is ezt bizonyítják. Sokszínű, sokrétű, rengeteg kísérletezést mutató anyag van kiállítva, melyek nagy része élményre épül, ami egy direkt-katarzist indít el az emberben. Az élmény energia, tele van érzéssel, érzékenységgel, tehát formateremtő erővel.

Végül rengeteg munkát, kitartást és sok sikert kívánt a fiataloknak és arról biztosította őket, hogy a festészet örök.

A kiállítás megtekinthető november 4-ig a Pincegalériában (Mester utca 5.).
Impresszum  Adatvédelem