Ferenc napi Óvodásjátékok

Ferenc napi Óvodásjátékok
Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a Nyúldomb

2017. szeptember 28. | Ferenc napi Óvodásjátékok, Nyúldomb, játék, sport, Napfény óvoda, József Attila-lakótelep, Zombory Miklós, Bakonyi Ágnes, mozgás, egészség

25 éve rendezi meg évről évre szeptember végi játékos-sportos délelőttjét a kerületi óvodák számára a Napfény óvoda nevelőtestülete. A hagyományosan a József Attila-lakótelep nagy sportpályáján tartott eseményen beszédet mondott és ajándékokat adott át Zombory Miklós alpolgármester.

„A tét nélküli, örömteli játék szeretete vonzza ide 25 éve óvodások és óvónénik újabb és újabb generációit” - mondta el Bakonyi Ágnes, a Napfény óvoda vezetője, a Ferenc napi Óvodásjátékok kitalálója és szervezője.

25 évvel ezelőtt a lakótelepen lévő négy óvodának szervezték ezt a programot, hogy legyen egy felhőtlen nap a mozgásra és ismerkedésre. Később híre ment a játékoknak és évek óta már minden kerületi óvoda képviselteti magát.

Az óvónénik és csoportjuk feladata, hogy mindig újabb és újabb ötleteket találjanak ki, amely fejleszti a gyerekek értelmi és fizikai képességeit is. Így a hagyományos reggeli bemelegítés után idén volt sárkányetetés, zsákban futás, sporthorgászat (mindig vissza kell dobni a halat), és sok mozgásos iránykészség-fejlesztő játék. A nap folyamán a vállalkozó kedvű ovisok mikrofon elé is állhattak, hogy énekeljenek, verseket szavaljanak. Nem maradhatott el a szintén hagyománynak számító meseelőadás sem, melyre minden óvodából egy-egy óvónéni készült fel, a mese szereplőit alakítva.

A sportnap végén Zombory Miklós alpolgármester szólt a jelenlévő gyerekekhez, nevelőkhöz és szülőkhöz. Az óvodai és bölcsődei nevelésért felelős városatya örömének adott hangot, hogy bármi történjen, minden évben ezen a napon benépesül a Nyúldomb mozgásra és játékra vágyó gyerekekkel. Az óvónőknek megköszönte az egész éves munkát, majd Ferencváros Önkormányzatának ajándékait adta át a kerületi óvodák képviselőinek. A gyerekek müzliszeletet kaptak, az intézmények pedig sport- és mozgásfejlesztő eszközöket (labdákat, futóbicikliket, dömpereket és társasjátékokat).
Impresszum  Adatvédelem