Az egészségügy jövőjének letéteményesei

Az egészségügy jövőjének letéteményesei
Az Európai Orvostanhallgató Konferencia záróünnepsége

2017. szeptember 8. | Európai Orvostanhallgató Konferencia, záróünnepség, Európai Orvostanhallgatók Egyesülete, EMSA, Semmelweis Egyetem, Zombory Miklós, Nagyvárad Téri Elméleti Tömb, Ferencváros, SOTE, egészségügy

Szeptember 2-7. között tartották az Európai Orvostanhallgatók Egyesületének (EMSA) legnagyobb éves találkozóját a Semmelweis Egyetem ferencvárosi és józsefvárosi helyszínein. A szeptember 6-i záróünnepséget Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere nyitotta meg.

A rendezvényre 230 orvostanhallgató érkezett több mint 20 országból. Az eseményen tréningek, csoportos foglalkozások mellett több, az európai régiót érintő téma is terítékre került, mint például a vakcináció, a fenntartható fejlődési célok és a különböző orvosi egyetemek tanrendje.

A konferencia csúcspontja a Nagyvárad Téri Elméleti Tömbjében tartott záróünnepség volt, melyet Zombory Miklós nyitott meg. Ferencváros egészségügyért felelős alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy a külföldről érkezett hallgatók megtapasztalhatták a magyarok vendégszeretetét, szakemberként, vagy magánemberként később is visszalátogatnak hazánkba, városunkba. Méltatta az EMSA szerepét, mely sokrétű nemzetközi tudáscserének ad teret, fejlesztve a SOTE hallgatóinak kapcsolatait és tudományos teljesítményét is. Az alpolgármester hármas jelszavával szólította meg a jövő orvosait: Egy jól működő országnak három stabil pilléren kell nyugodnia: egészségügy, oktatás és szociális háló. Az első, legfontosabb pillért képviselik a konferenciára látogató hallgatók is, így tudniuk kell, a társadalom a jelenét és a jövőjét bízza rájuk. Zombory Miklós végezetül megköszönte a résztvevők munkáját és a szervezőknek, hogy Ferencvárost választották a konferencia helyszínéül.


Az Európai Orvostanhallgatók Egyesületének tájékoztatója szerint a konferencia az egyesület legfontosabb eseményeként méltó lezárása volt az évnek. A résztvevők az itt tanult új tudást hazaviszik, azt alkalmazva pedig kontinensünket egy egészségesebb jövő felé mozdíthatják.
Impresszum  Adatvédelem