Ferencvárosnak nincs titkolnivalója a Határ úti hulladéklerakás ügyében

Ferencvárosnak nincs titkolnivalója a Határ úti hulladéklerakás ügyében
Sajtóközlemény

2017. augusztus 21. | Ferencváros Önkormányzata, sajtóközlemény, Határ út, hulladéklerakás, csúsztatás

Ferencváros Önkormányzatának vezetése elítéli a Határ úti hulladéklerakás ügyében a sajtóban megjelent, súlyos csúsztatásokon alapuló állításokat. Álláspontunk szerint a kerület érintő közügyeket megoldani kell, nem pedig politikai haszonszerzésre felhasználni.

Baranyi Krisztina a ferencvárosi Képviselő-testület tagja, ismételten negatív hangulatot kelt a médiában azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy saját politikai ismertségét építse. Felelőtlen magatartásával súlyos, milliókban mérhető károkat okoz Ferencváros lakosságának. A befektetői bizalom megrendülése esetén lelassulhat a városrehabilitáció, a városfejlesztés lehetőségei beszűkülhetnek. 

A Ferencvárosi Önkormányzat munkatársai a gazdasági recessziót követő években is azért dolgoztak, hogy tiszta, átlátható viszonyokat teremtsenek a kerületben, ezzel is bebizonyítva, hogy érdemes Ferencvárosban élni, dolgozni, befektetni.

A sajtóban a Határ úton működő céggel kapcsolatban eredetileg megjelent hírekben Ferencváros felelőssége fel sem merült.  A magát "környezetvédelmi szakszóvivő"-nek tituláló képviselő nem először újraértelmezte a történteket. A ferencvárosi képviselők számára nyilvánosan hozzáférhetőek azok a dokumentumok, amelyekből kiderül, hogy az Önkormányzat a Határ út kérdésében folyamatosan egyeztet és együttműködik az illetékes környezetvédelmi hatósággal.

Ferencvárosban közismert, hogy a Határ úti helyzet kialakulásáért a Baranyi Krisztina által támogatott Gegesy Ferencet terheli a mindenkori felelősség, akinek polgármestersége alatt, 1992-ben 35 (!) évre írták alá azt a szerződést, amely lehetővé tette a jelenlegi helyzet kialakulását. A kerület jelenlegi vezetése csak egy megváltoztathatatlan szerződést és egy 530 millió forintos kártérítési pert kapott örökségül Gegesytől. 

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata
2017. augusztus 21.
Impresszum  Adatvédelem