Diplomaosztó a Bálnában

Diplomaosztó a Bálnában
Együttműködés a Corvinus Egyetemmel

2017. július 27. | Diplomaosztó, BCE, Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, Kállay Gáborné, dr. Zoltayné dr. Paprika Zita, Bálna, együttműködés, turizmus

Július 27-én a Bálnában tartotta a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara a Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülését, melyen Kállay Gáborné alpolgármester köszöntötte a friss diplomásokat.

A tanévben elkezdett együttműködés jegyében Kállay Gáborné alpolgármester részt vett a Budapesti Corvinus Egyetem diplomaosztóján.
Ferencváros Önkormányzata és a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara az idei tanévben együttműködésbe kezdett, amelynek keretében a kar több, turizmushoz kötődő tantárgyának témája Ferencváros, a városrész kulturális, turisztikai lehetőségeinek feltérképezése, a helyi lakók és az idelátogatók szabadidő-fogyasztási szokásainak kielemzése. Az őszi félév végén rendezett prezentáción a diákok bemutatták ötleteiket, az általuk kidolgozott javaslatokat, stratégiákat, amelyek elősegítenék a kerület kulturális szerepének erősítését.

A 2016/2017-es tanévet lezáró diplomaosztón a projektben kiemelten érintett turizmus-vendéglátás szakon is kiosztották az okleveleket, a rendezvényen a kar dékánja, dr. Zoltayné dr. Paprika Zita megnyitója után Kállay Gáborné alpolgármester mondott köszöntőt.
Horatiusnak az aurea mediocritasról, azaz az arany középútról írott verssoraival kezdte beszédét a kultúráért és oktatási ügyekért felelős alpolgármester, aki személyes jótanácsként adta ezt az idézetet útravalóul. Kállay Gáborné véleménye szerint a legfontosabb tanács az arányok és a mérték helyes megtartása az élet minden területén. „Ez kimondva egyszerűnek tűnik ugyan, ám a valóságban igencsak nehéz megtalálni az egyensúlyt, a harmóniát a karrier és a biztos hátteret jelentő család között. Legtöbbször ugyanis a család az, amely az ember életének legszebb, legfontosabb pillanatait jelenti. A Corvinus Egyetemen elsajátított tudás legyen egy biztos alap, a hallgatók pedig legyenek javára a világnak, járuljanak hozzá a jobbá, szebbé tételéhez, utazzanak, szerezzenek tapasztalatokat, szélesítsék látókörüket, hogy aztán gazdagíthassák hazájukat” - kívánta az alpolgármester asszony.

Kállayné megköszönte az egyetem vezetésének az együttműködés lehetőségét, a hallgatóknak pedig a sok újszerű javaslatot, ötletet, akik így Ferencváros tiszteletbeli polgáraivá lettek. Ferencváros három tartópillére a városrehabilitáció, a kultúra és a sport, ezek mind fontosak önmagunk építéséhez is, ezek harmóniája teszi lehetővé a mindig, minden körülmények között történő helytállást, a sikereket viszont szerényen kell megélni. Horatius versének utolsó strófájával zárta beszédét: „Álld helyed bátran, ha szorít a sors, és légy szilárd; viszont, okosan, magad vond össze, hogyha kedvez a szél, túlontúl büszke vitorlád”.

Forrás: Ferencváros újság
Impresszum  Adatvédelem