Sikerrel szerepelt Ferencváros kiválósága a Szervátültetettek Világbajnokságán

Sikerrel szerepelt Ferencváros kiválósága a Szervátültetettek Világbajnokságán
A májtranszplantált Jakab Ivett két sportágban is érmekkel tért haza

2017. július 11. | Szervátültetettek Világbajnoksága, Jakab Ivett, sport, Magyar Szervátültetett Válogatott, Magyar Szervátültetettek Szövetsége, Trappancs Egyesület, Almagro Carmen, Kégel Tamás, siker, Feszt Tímea

Hazatért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Malága-ban rendezett tornáról, melyen több mint ötven ország képviseltette magát. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a tornán, akik 10 sportágban 18 arany-, 23 ezüst- és 35 bronzérmet szereztek.

Az asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban aratott sikerekkel az országok összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat. A válogatott tagjai közül 15-en (hat gyerek és kilenc fiatal) a Trappancs Egyesület sportolói.

Jakab Ivett 9 éve májtranszplantált, Ferencvárosban élő debreceni fiatal hölgy. 6 éve teniszezik és röplabdázik versenyszerűen. A torna első napján a röplabdacsapat tagjaként állhatott a dobogó harmadik fokára. Az egyéni teniszversenyen ezüstérmet szerzett. A női páros teniszben párjával, a vesetranszplantált Almagro Carmennel bronzérmet nyertek, míg vegyespárosban a szintén veseátültetett Kégel Tamással is az első nyolcban végeztek.

Jakab Ivett mérlege tehát a Malága-i világbajnokságon: 1 ezüst- és 2 bronzérem.

Gratulálunk kerületünk sportolójának, valamennyi válogatott társának és a szövetségnek a sikeres szerepléshez!

(forrás: Feszt Tímea, trappancs.hu)Impresszum  Adatvédelem