Átadták a felújított Börzsöny utcai rendelőt

Átadták a felújított Börzsöny utcai rendelőt
Kívül-belül megújult a lakótelepi rendelőintézet

2017. június 7. | felújítás, egészségügy, József Attila-lakótelep, Dr. Keskeny Sándor, Zombory Miklós, Szili Adrián, Börzsöny utcai háziorvosi rendelő, Városüzemeltetési és Felújítási Iroda

Ünnepélyes keretek között adta át a teljeskörű felújításon átesett Börzsöny utcai háziorvosi rendelőt Dr. Keskeny Sándor háziorvos és Zombory Miklós alpolgármester.

2016-ban kezdődött meg a József Attila-lakótelepi rendelő felújítása jelentős önkormányzati ráfordítással. Novemberre készült el a korábban igen leromlott állapotban lévő tetőszerkezet. Ez lehetővé tette, hogy a téli időszak alatt kiszáradjon az addigra jelentős beázásokat elszenvedett belső tér. Idén folytatódtak a munkálatok a váróterem és az orvosi szobák felújításával, tisztasági festésével, elektromos berendezések, vezetékek cseréjével. Az épület homlokzati része is megújult: új biztonsági bejárati ajtót szereltek fel, felújították a nyílászárók rácsait - illetve ahol szükséges volt, kicserélték az elhasználódott térköveket, járólapokat is. A belső- és homlokzati felújításokra összesen mintegy ötmillió forintot biztosított Ferencváros Önkormányzata – tudtuk meg Szili Adriántól, a Városüzemeltetési és Felújítási Iroda vezetőjétől.

Zombory Miklós, Ferencváros egészségügyért felelős alpolgármestere hangsúlyozta, mindig annak a híve volt, hogy ne aprózódjanak el az intézmények állagmegóvására fordítandó források. Ehelyett ki kell jelölni az arra leginkább rászoruló épületeket és azokat teljes egészében fel kell újítani - ennek jó példája a most megújult Börzsöny utcai rendelő is, mely így évekig igényes körülmények között, zavartalanul láthatja el a lakótelepi betegeket. 

Dr. Keskeny Sándor köszönőbeszédjében elmondta: sem a betegeknek, sem a helyben dolgozóknak nem mindegy, hogy milyen körülmények és feltételek mellett végezhetik a munkatársak a mindennapi ellátást. A mostanra kívül-belül megújult rendelőért mindnyájuk köszönetét fejezte ki Ferencváros Önkormányzata, illetve Zombory Miklós felé.

Az egészségügyért felelős alpolgármester végezetül személyes mottójával adta át a megújult rendelőt: „Aki az egészségügy képzeletbeli perselyébe egy forintot betesz, annak a sokszorosát kapja vissza.” Ezt tartja szem előtt Ferencváros Önkormányzata is, amikor a betegellátó intézetek kulturált munkafeltételeit igyekszik javítani.
Impresszum  Adatvédelem