„Ferencváros Sportjáért” díj átadása

„Ferencváros Sportjáért” díj átadása
Sportpróbáló a Haller parkban

2017. május 18. | Sportpróbáló, díjátadás, Ferencváros Sportjáért díj, Klenóczky Bea, Pindák László, Ferencvárosi Szabadidő SE, Marosi Viktória, Óvári Réka, Hocza Róbert, Al Yassin Mustafa, Kelemen Zsuzsanna, Vas Mária, Dombóvári Szilvia, ajándék, gyorskorcsolya, műkorcsolya

Május 18-án a Haller parkban rendezett Sportpróbáló esemény keretében vette át Pindák László a „Ferencváros Sportjáért” díjat. A gyorskorcsolya sportágban a Ferencvárosi Szabadidő SE sportolóinak elért eredményeit is ajándékokkal jutalmazta Ferencváros Önkormányzata.

„Megnézheted, kipróbálhatod, elkezdheted!” - Ez volt a mottója a Haller parkban megrendezett Sportpróbáló napnak. A nagy sikerű sportágválasztók mintájára megszervezett esemény lehetőséget biztosított a Ferencvárosban működő egyesületeknek a bemutatkozásra, valamint a kerületi oktatási intézmények tanulóinak is a szabadidő- és versenysportok megismerésére, kipróbálására is a kellemes, napsütéses májusi időben – tudtuk meg Klenóczky Beáta sportreferenstől.

Az érdeklődők az alábbi sportágakban tehették próbára ügyességüket: asztalitenisz, atlétika, evezés, falmászás, floorball, gombfoci, görkorcsolya, íjászat, karate, kerékpár, kézilabda, kosárlabda, kötélhúzás, labdarúgás, mediball, Nordic Walking, röplabda, Street Workout, súlyemelés, tájfutás, Teqball, torna, triatlon, TRX, úszás, vízilabda, zumba.

A Ferencváros Önkormányzatának „Velünk mozdul Ferencváros” elnevezésű sportkoncepciója keretében megrendezett sportpróbáló célja a kerületben élők egészségének megőrzése, a mindennapi mozgás beépítése életükbe.

Dr. Bácskai János polgármester nyitotta meg az eseményt, kiemelve a mindennapi mozgás fontosságát, melynek maga is hódol. A felkínált negyven közül reményei szerint mindenki megtalálhatja a neki legnagyobb örömet okozó sportágat.

A polgármester ezután Kállay Gáborné sportért felelős alpolgármesterrel közösen adott át ajándékcsomagokat a márciusi Speciális Téli Világjátékokon ragyogó eredményeket elérő fiatal versenyzőknek és felkészítőiknek, majd következett a „Ferencváros Sportjáért” díj ünnepélyes átadása. A kitüntetést idén Pindák László vehette át, aki évtizedek óta társadalmi munkában végez edzői, sportszervezői tevékenységet.
Dr. Bácskai János méltatta sokak „Laci bácsiját”, aki már fiatalon elkötelezte magát annak, hogy minél több gyereket a foci világa felé irányítson, amivel évtizedek óta a régi grundok szellemiségét tartja életben. Sok generáció köszönheti neki a futball szeretetét, közülük néhányan versenysportolók lettek, mások lelkesen űzik amatőr szinten ezt a Ferencvárosban oly nagy tradíciókkal rendelkező sportot. A polgármester a díj mellett egy futball-ereklyét is átnyújtott a díjazottnak: egy, a Fradi Minipálya négy évvel ezelőtti átadása alkalmával Fradi legendák által aláírt focilabdát.

A könnyekig meghatott Pindák László köszönőbeszédének minden szavából érződött a gyerekek szeretete. Emlékei szerint az ötvenes évek végén kissrácként Kispesten kezdett el focizni, ahol a legkisebbekkel is világsztárok (Budai II., Czibor, Bozsik) foglalkoztak. Többek közt ez ad neki erőt ahhoz a célhoz, hogy a sok esetben hátrányos helyzetű, kallódó fiatalokból is egészséges, sportot szerető, abban örömét lelő embereket próbáljon meg nevelni. Egyik tanítványát, az ifjúsági válogatott Lakatos Zolit is magával hozta, hogy megmutassa: célra vezet, ha egy fiatal kitartóan, szorgalmasan a sportra és a tanulásra koncentrál.


Pindák László edzői, sportszervezői tevékenységét javarészt társadalmi munkában végzi a mai napig. A Haller Parkban a parkőri feladatok ellátása mellett a kallódó fiataloknak szervez edzéseket. A Mészöly Focisuli keretében a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium, a József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Molnár Ferenc Általános Iskola tanulói részére tart edzéseket és kíséri őket mérkőzésekre. Egész életét kitöltötte a sport, nem csak javaslataival, de konkrét szervezőmunkával aktív részt vállal Ferencváros szabadidősportja működtetésében. Különösen szívén viseli a hátrányos helyzetű, roma származású fiatalok sorsát és következetesen motiválja, neveli őket. Aktívan részt vesz a kerületi kispályás labdarúgó meccsek szervezésében és időnként az edzéseken is pályára lép. Életpályája példaértékű lehet minden civil számára.
A családjában is továbbadta a sport szeretetét: fia, ifj. Pindák László az FTC jégkorongozója volt, jelenleg edzőként tevékenykedik.

Speciális Téli Világjátékok, Ausztria, Graz: 2017. március 14-25.
Gyorskorcsolya sportágban a Ferencvárosi Szabadidő SE sportolói:

Marosi Viktória: 500m-en: V. hely, 333m-en: 3. hely
Óvári Réka: 222m-en: 1. hely, 333m-en: 1. hely
Hocza Róbert: 500m-es távon 1. hely, 777m-en: 1. hely
Al Yassin Mustafa: 333m-en: 2. hely, 500m-en: 2. hely

Műkorcsolya sportágban:
Dani Dorka: II. szinten egyéniben: 2. hely

Mindannyian A Ferencvárosi Komplex Óvoda, Általános Iskola és EGYMI jelenlegi, illetve tavalyi évben végzett tanulói és az FSZ SE sportolói.
A műkorcsolyázónk felkészítését Kelemen Zsuzsanna szakágvezető és Vas Mária szakágvezető helyettes végezték. Mindketten műkorcsolya edzők és a Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai.
A gyorskorcsolyázók felkészítését Dombóvári Szilvia végezte, az FKOAI és EGYMI testnevelő tanára, gyorskorcsolya és gyorsasági görkorcsolya edzőjeként és az MSOSZ gyorskorcsolya szakágának vezetőjeként.
Impresszum  Adatvédelem