„Fogadjunk örökbe egy parkot”

„Fogadjunk örökbe egy parkot”
Iskolások tisztították meg a Haller parkot

2017. május 17. | „Fogadjunk örökbe egy parkot”, Haller park, hulladék, Középső-Ferencváros, Ferencvárosi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, FEGYIÖK, önkéntes, Kállay Gáborné, Koch Kata, Ferencvárosi Drogellenes Stratégia, Gyermek- és Ifjúsági Koncepció, H52 Ifjúsági Iroda, szemétszedő akció

220 kerületi diák szabadította meg az eldobált hulladékoktól Középső-Ferencváros legnagyobb zöld területét május 17-én. A „Fogadjunk örökbe egy parkot” elnevezésű program a Ferencvárosi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (FEGYIÖK) egyik önkéntes vállalása, amelyben arra tesz ígéretet, hogy gondját viseli egy kiválasztott közterületnek.

Kállay Gáborné alpolgármester üdvözlőbeszéde után Koch Kata ifjúsági polgármester mondott köszönetet a jelenlévőknek a részvételért, majd eligazítást tartott az előzetesen az összes helyi iskolában meghirdetett szemétszedő akcióról, amit a középiskolások közösségi szolgálatként is leigazolhattak.

A FEGYIÖK a Ferencvárosi Drogellenes Stratégiában, valamint a Gyermek- és Ifjúsági Koncepcióban is vállalta, hogy örökbe fogad egy parkot, amit évente többször rendbe hoz. Koch Kata közölte, azért esett a választásuk erre a zöld területre, mert a H52 Ifjúsági Irodával szemben található, így mindenki örömmel fogja gondját viselni. A FESZOFE kesztyűket és szemeteszsákokat biztosított a munkához.

A szemétszedő akcióhoz rengeteg ferencvárosi tanuló csatlakozott: az általános és középiskolásokból szerveződött 220 fős csapat az egész parkot végigfürkészte, és összeszedte az eldobált hulladékokat. A kétórás akció során több mint 50 zsák szemét gyűlt össze; a diákok nemcsak használt csomagolóanyagokat, de romos bútorokat, elnyűtt babakocsit is találtak.

Mivel a kerületben a drogszemetet is szakszerűen gyűjtik, ha a gyerekek injekciós tűt találtak, szóltak a közterület-felügyelőknek, akik biztonságosan összeszedték azt. A munka végén a résztvevők ásványvízzel és pereccel töltődhettek fel. Az akció időpontja a legszerencsésebben alakult, hiszen a Haller parkban másnap tartották meg az iskolásoknak szóló, 29 sportágat bemutató Sportpróbáló programot.

forrás: Ferencváros újságImpresszum  Adatvédelem