Dal, rajz és riadó

Dal, rajz és riadó
Ovisok látogatása a tűzoltóállomáson

2017. május 12. | Szent Flórián-nap, Dr. Kulpinszky Eleonóra, VertikaLAND magyar-angol kétnyelvű óvoda, Vágóhíd utca, Tűzoltóság, Katasztrófavédelem, Karas János

Ferencvárosi óvodások mondtak köszönetet a IX. kerületi tűzoltóknak Szent Flórián-nap alkalmából. A kicsik egy valódi riasztást követő kivonulásnak is szemtanúi lehettek. A látogatást Dr. Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő szervezte.

Ferencvárosi óvodások mondtak köszönetet a IX. kerületi tűzoltóknak Szent Flórián-nap alkalmából. A kicsik egy valódi riasztást követő kivonulásnak is szemtanúi lehettek.

A Balázs Béla utcai VertikaLAND magyar-angol kétnyelvű óvoda (családi napközi) kiscsoportos növendékei csillogó szemmel, teljes ámulatban tanulmányozták a Vágóhíd utcai tűzoltóságot. A legérdekesebbnek kétségkívül a fecskendőt is szállító tűzoltóautó bizonyult, amelyre ezúttal fel is lehetett mászni, sőt, a volán mögé is be lehetett ülni. A rakományt is apró gyerekkezek pakolták szét: felcsévélt tömlők, sisakok jártak körbe, amikor riasztás érkezett az állomásra.

120 másodperc – ennyi idő áll rendelkezésre a riasztás beérkezte után, hogy a kocsi hátsó tengelye elhagyja a kapu vonalát. A „tűzoltó bácsiknak” most is ennyi idejük volt, hogy mindent visszapakoljanak, beöltözzenek és elinduljanak tüzet oltani. A lánglovagok jól vizsgáztak, a kocsi szintidőn belül elindult, ám ekkor kiderült: csupán egy tűzjelző szólalt meg valahol tévesen, így – a csoport legnagyobb örömére – a szirénázó járművel tettek egy kört az állomás előtt, majd visszatértek a bázisra. – Évi 300–400 riasztás történik Ferencvárosban, ebből azonban jópár téves. Ám inkább legyen több téves, mint egy későn észlelt – mondta Karas János alezredes, tűzoltóparancsnok.

A vizit során az óvodások átadták az ajándékokat, amikkel készültek: egy nagy lapot, rajta kivágott és kiszínezett tűzoltóautókkal, valamint egy dalt is elénekeltek. A gyerekek a tűzoltóktól cserébe egy-egy kivágható és összeragasztható papír tűzoltókocsit kaptak, az ovi pedig egy tűzoltós mesekönyvvel gyarapodott.

A látogatást Dr. Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő szervezte, aki elmondta, amellett, hogy a gyerekek érdeklődésének kielégítése is fontos, fel kell hívni a figyelmüket, hogy a tűzoltók a nap 24 órájában vigyáznak ránk és készen állnak arra, hogy megvédjék Ferencváros polgárait.

forrás: Ferencváros újság
Impresszum  Adatvédelem