MITEM, a Nemzeti Színház nemzetközi színházi találkozója

MITEM, a Nemzeti Színház nemzetközi színházi találkozója
Meghívó

2017. április 13. | MITEM, Nemzeti Színház, nemzetközi színházi találkozó, meghívó, Madách International Theatre Meeting

Kedves Nézőink!
Április 13-án, csütörtökön kezdődik a MITEM, a Nemzeti Színház nemzetközi színházi találkozója!
11 ország 22 produkciója került be a IV. MITEM fesztivál programjába, melyet április 13. és 30. között rendez a Nemzeti Színház.

Orosz, litván, norvég, dán, svéd, lett, macedón, román, lengyel, olasz és magyar előadások sorakoznak egymás után a Nemzeti Színház három színpadán, a román Faust pedig az Eiffel csarnokban kerül színre.

A Rosso Angelico - Egy éteri utazó tánca, Az élet szép, Az éhezőművész, A krokodilus és Cyrano de Bergerac című előadásokra lehet már csak jegyet vásárolni.

A fesztivál április 13-án 17 óra 30 perckor kezdődik Helmut Stürmer díszlettervező kiállításának megnyitójával a Nemzeti melletti Zikkuratban. 18 óra 15 perctől a Teatro Tascabile di Bergamo Keringő című ingyenes utcaszínházi előadását nézhetik meg a Nemzeti Színház előtti hajóorrban. A MITEM megnyitóbeszédét Vidnyánszky Attila fogja mondani, majd 18 óra 45 perckor felhúzza a Nemzeti előtti zászlórúdra a MITEM lobogóját.

A MITEM programjába bekerült a Nemzeti Színház három előadása is: a nagyszínpadon A krokodilus és a Cyrano de Bergerac, a Gobbi Hilda színpadon pedig a Részegek lesz látható.

Az idei fesztivál a „Mesterek fesztiválja” lesz, hiszen az európai színházi élet vezető rendezői közül számos hozza el előadását a MITEM-re. Alexander Morfov, Alvis Hermanis, Silviu Purcărete és Eimuntas Nekrošius egy-egy előadásának bemutatása a világ bármely színházának büszkeségére válna.

A MITEM programja szakmai beszélgetésekkel és közönségtalálkozókkal válik teljessé. Az idei MITEM szakmai programjai a következők: MESTERKURZUS EUGENIO BARBÁVAL ÉS JULIA VARLEY-AL; NYOMOK A HÓBAN - Előadásszerű műhelybemutató Roberta Carrerivel; DOSZTOJEVSZKIJ-MŰVEK A SZÍNPADON; FAUST AVAGY SILVIU PURCĂRETE KÖLTŐI SZÍNHÁZA; ÁLMOK, ILLÚZIÓK, RÉSZEGSÉG; WORKCENTER 30: RETROSPEKTÍV.

A szakmai programokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szervezes@nemzetiszinhaz.hu email címen lehet.    

A IV. MITEM fesztiválról bővebb tájékoztatást a www.mitem.hu oldalon találnak, valamint figyelmükbe ajánljuk a MITEM facebook oldalát is!

Idén is nagy szeretettel várjuk Önöket a MITEM-en!

Nemzeti Színház
Impresszum  Adatvédelem