Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny
Ferencváros a közép-pesti Kirendeltségen

2017. április 7. | Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny, Géczi Béla, Rácz László, Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Immár 25. alkalommal rendezték meg az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt Kőbányán, ahol ismét remekül teljesítettek a ferencvárosiak.

A verseny célja, hogy a diákok elméletben és gyakorlatban, játékos formában az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön-illetve más ember mentésében való jártasságukról. A verseny alapot teremt az önmentési készség kialakításához és a biztonság komplex értelmezéséhez.

A 2016/2017. tanévben az általános iskolák és középiskolák 4 fős csapatokkal nevezhettek be a megmérettetésre. A verseny lebonyolítására összesen 52 - közép-pesti - csapat részvételével a X. kerületben lévő MERKAPT Maraton Sportközpont telephelyén került sor. A diákoknak hat állomáson elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk egészségügyi, tűzvédelmi, műszaki-mentő, RBV., árvízi védekezéssel kapcsolatos témakörökben. Szórakozásképpen a szabadidős állomásokon színes programok, bemutatók várták a résztvevőket.       
A fiatalok két korcsoportban, az 5-8. és a 9-13. évfolyamos kategóriában szállhattak harcba az elsőségért. Ferencváros képviseletében, kerületünkből az 5-8. évfolyamos kategóriában 1 iskola 1 csapattal, és a 9-13. évfolyamos kategóriában 3 iskola 5 csapattal vett részt a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen.

Kerületünk vonatkozásában az alábbi eredmények születtek:
Általános iskola kategória I. helyezett: Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola
Középiskola kategória I. helyezett: Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium
1. csapat

A középiskola kategória további helyezései:
II. helyezett: Budapest IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium 1. csapat 
III. helyezett: BGSZC Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakgimnázium
IV. helyezett: Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium 2. csapat
V. helyezett: Budapest IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium 2. csapat

Korcsoportonként a győztes csapatok juthattak tovább a következő szintű versenyre (Fővárosi Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny 2017.04.19-én), végül az országos döntőn dől el, kihez kerül egy évre a vándorserleg.
Impresszum  Adatvédelem