FEGYIÖK, Dzsembuli, sport, középiskola, Ferencvárosi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, Közgazdasági Politechnikum, röplabda, pingpong, Koch Kata, Rapi István,FEGYIÖK Dzsembuli

FEGYIÖK Dzsembuli
Sportdélután középiskolásoknak

2017. március 24. | FEGYIÖK, Dzsembuli, sport, középiskola, Ferencvárosi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, Közgazdasági Politechnikum, röplabda, pingpong, Koch Kata, Rapi István, Ferencváros Önkormányzata

A Ferencvárosi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat március 24-én este látta vendégül a kerületi iskolák csapatait az immár hagyományos Dzsembuli elnevezésű sporteseményen a Vendel utcai Közgazdasági Politechnikum tornatermében.

A sportbuli ismét bebizonyította, hogy létezik alternatíva a péntek esti bulizás és számítógép előtt üldögélés helyett a középiskolás korosztály számára, ugyanis majdnem mind a 12 meghívott iskola képviseltette magát röplabda, és/vagy pingpong csapattal.

A Dzsembuli célja az ifjúsági önkormányzat egyéb rendezvényeihez hasonlóan, hogy összeismertesse Ferencváros diákjait és  - félretéve a számítógépet, mobilt - együtt sportoljunk, mozogjunk egy jó hangulatú péntek estén – tudtuk meg Koch Katától, Ferencváros ifjúsági polgármesterétől. A csapatok röplabda- és pingpongbajnokságban mérhették össze ügyességüket, korcsoporttól függetlenül. Minden résztvevő oklevelet kapott, a dobogón végzettek pedig érmeket és kupát vihettek haza.

A mozgás közben megéhezőket a földszinten gofri, palacsinta, üdítő és szendvics várta, de az érdeklődők elsősegély ismereteket is szerezhettek és vérnyomásmérésen is részt vehettek. Nagy sikere volt az egész este igénybe vehető hennafestésnek is.

A FEGYIÖK a jótékonysági húsvéti rendezvénye mellett idén is megrendezi majd a hagyományos FERI Feszt és IFI feszt elnevezésű egész napos ifjúsági programjait is – ismertette a tavaszi-nyári terveket Koch Kata.

Természetesen a Dzsembuliról sem hiányozhatott a FEGYIÖK események szervezésében oroszlánrészt vállaló Rapi István, Ferencváros Önkormányzatának ifjúsági és drogprevenciós referense.Impresszum  Adatvédelem