Vízparti séta a 225 éves Ferencvárosban a Víz Világnapja alkalmából

Vízparti séta a 225 éves Ferencvárosban a Víz Világnapja alkalmából
Meghívó

2017. március 20. | Víz Világnapja, Ferencváros Önkormányzata, séta, építészet, Duna, MÜPA, Művészetek Palotája, Zoboki Gábor, Gönczi Ambrus, Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény

A Víz Világnapja alkalmából Ferencváros Önkormányzata különleges sétára hív mindenkit, aki mind a modern építészet, mind a XIX. század épített öröksége iránt érdeklődik. Sétáljon velünk végig március 22-én a ferencvárosi Duna-parton a MÜPA épületétől egészen a Fővám térig!

Budapest leglenyűgözőbb látványossága maga a Duna, mely Pestet és Budát nemcsak elválasztja, de össze is köti. A Víz Világnapja alkalmából Ferencváros Önkormányzata különleges sétára hív mindenkit, aki mind a modern építészet, mind a XIX. század épített öröksége iránt érdeklődik.

Programunk:

1. Séta a Művészetek Palotájában az alkotó vezetésével.
Zoboki Gábor építész, egyetemi tanár, az épület tervezője mutatja be pályájának talán eddigi legjelentősebb munkáját.

Találkozó 17.15 perckor a MÜPA főbejáratánál. A bemutató időtartama 60 perc.

2. Séta a Duna partján.
Indulás 18.30-kor, a séta időtartama 90 perc, vezeti Gönczi Ambrus (Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény).

Útvonal: MÜPA – Nemzeti Színház szoborparkja – Somlay Artúr sétány – Lechner Ödön fasor - Boráros tér – Nehru part – Fővám tér.

A séta során megismerkedhetünk a Nemzeti Színház, a Boráros tér, a Nehru part, az egykori közraktárak, a Bálna és az egykori Fővámpalota (ma Corvinus Egyetem) építéstörténetével.

A részvétel ingyenes, a sétán mindenki számára kihangosító készülék is rendelkezésre áll majd, melyet 400 forint ellenében lehet igénybe venni. A készülék használata természetesen nem kötelező!

A korlátozott férőhely miatt, kérjük, regisztráljon a ferencvarosiseta@gmail.com e-mail címen vagy a 06209136717-es telefonszámon.
Impresszum  Adatvédelem