Új terepjáró segíti a katasztrófavédelem munkáját

Új terepjáró segíti a katasztrófavédelem munkáját
Ferencváros Önkormányzatának nagy értékű támogatása

2017. március 10. | terepjáró, támogatás átadás, dr. Bácskai János, Varga Ferenc, Géczi Béla, Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége, Karas János, IX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, géppark, bővítés

Több mint négymillió forintos támogatásból megvásárolt Dacia Duster gépjárművet adott át dr. Bácskai János polgármester a Vágóhíd utcai Tűzoltóparancsnokságon Varga Ferenc tűzoltó dandártábornoknak március 10-én.

Az ünnepségen jelen volt Géczi Béla tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségének kirendeltség-vezetője és Karas János tűzoltó alezredes, a IX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoka, valamint több önkormányzati képviselő is.

Ezzel a támogatással a helyi közösség segít abban, hogy a központi ellátórendszer a szolgálatát minél magasabb szinten tudja teljesíteni – kezdte beszédét dr. Bácskai János. Ferencváros polgármestere a helyi katasztrófavédelem és a kerületi vezetés kapcsolatát hosszú évek óta kiemelkedően jónak és eredményesnek nevezte. Bizonyítja ezt az elmúlt évek számos katasztrófahelyzetének (tűzesetek, káresetek, időjárási viszontagságok) példaszerű kezelése, ezért is időszerű ennek a támogatásnak az átadása.

Varga Ferenc dandártábornok szavai szerint a közelmúltban több természeti csapás jelezte a bővítés szükségességét a 2012-től többletfeladatokat is ellátó Fővárosi Katasztrófavédelem személygépjármű-parkjában. A fővárosi és kerületi önkormányzatoknak hála, az azóta eltelt időben összesen 18 négykerék-meghajtású terepjáróval gazdagodtak a budapesti parancsnokságok. Kétszeres jelentőségű az az ajándék, melyet a szervezet önerejéből nem tudott volna beszerezni. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója végezetül köszönetet mondott az adományért, mely lehetővé teszi, hogy a IX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság elhivatott munkája nyomán Ferencváros lakói még inkább biztonságban érezzék magukat.

Dr. Bácskai János ezután ünnepélyesen átnyújtotta a terepjáró kulcsát Varga Ferenc dandártábornoknak és Karas János alezredesnek, majd a nemzetiszínű szalag átvágása után a tűzoltóparancsnokság üzembe állította az új munkaeszközt.
Impresszum  Adatvédelem