Művész Pince Fiataloknak

Művész Pince Fiataloknak
Kiállításmegnyitó a Pincegalériában

2017. február 1. | FMK, kiállítás, megnyitó, Ferencvárosi Pincegaléria, Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium, festészet, művészet, Kállay Gáborné, Vincze Angéla, Pintérné Varga Zsuzsanna, Császár Gábor

A Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium festő szakos tanulóinak munkáiból nyílt kiállítás a Pincegalériában február elsején. A kiállítást megnyitotta Császár Gábor, a gimnázium művészeti igazgatóhelyettese.

Kállay Gáborné, Ferencváros kultúráért felelős alpolgármestere a kerületi fiatal alkotóknak szervezett Téli Tárlat január 11-i megnyitóján jelentette be, hogy a Mester utcai Pincegalériát átadják az ifjúságnak. A különféle művészeti ágak iránt érdeklődő fiatalok közösségi tere Vincze Angéla művésztanár irányításával kezdi meg működését. A Ferencváros József Attila-díjával kitüntetett pedagógus pezsgő életet és gazdag programkínálatot tervez: kiállítások, koncertek, alkotókörök és nyári művésztábor is várja majd a kerületi fiatalokat.

A Pincegaléria új arculatának első jelentős eseménye a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium festő szakos tanulóinak munkáiból nyílt kiállítás megnyitója volt. Pintérné Varga Zsuzsanna igazgató köszönetet mondott a tárlat szervezőinek és az azon résztvevő diákoknak, majd Császár Gábor igazgatóhelyettes mondta el megnyitó beszédét. Elmondása szerint mintha saját diákéveit, élményeit élné újra, végignézve a kiállított alkotásokon, melyek az elmúlt néhány hónap iskolai munkájának gyümölcsei. A fiatalos frissesség, kísérletező kedv, a stílusjegyek és az európai kultúrjegyek lenyomatai figyelhető meg rajtuk.

„Rossz tanárként időnként belenyúlnék az alkotási folyamatba kijavítani a hibákat, de jó tanárként azt, mondom, nem szabad. Aki majd magától megoldja, abból lesz művész” – jellemezte a szakmai és a művészképzés közti különbséget Császár Gábor.

A kiállítás megtekinthető február 28-ig a Pincegalériában (Mester utca 5.).
Impresszum  Adatvédelem