Kik azok a józan babák?

Kik azok a józan babák?
Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

2017. január 30. | Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, drogprevenció, kábítószer, drog, szenvedélybetegségek, egyeztetés, FESZGYI, Józan Babák Klub, Vibling Géza, Kállay Gáborné, Rapi István, Mándi Bettina, Oberth József

Megtartotta 2017. évi első összejövetelét a Kábítószer Egyeztető Fórum, ezúttal a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatóságának (FESZGYI) nemrégiben átadott új, Lenhossék utcai székhelyén. Az ülésen bemutatkozott a Józan Babák Klub is.

Az egybegyűlteket Vibling Géza, a FESZGYI igazgatóhelyettese köszöntötte, majd bemutatta az ülésnek otthont adó intézmény céljait, szervezeti egységeit, munkacsoportjait.
Az összejövetelt Kállay Gáborné alpolgármester nyitotta meg és kívánt jó munkát az örömtelien sok résztvevőnek. Kiemelte, 2017 jeles esztendő Ferencváros életében, hiszen idén 225 éves a városrész.

A KEF vezetője, Rapi István ifjúsági és drogprevenciós referens röviden összefoglalta a 2016. évi eredményeket, felelevenítette a tavalyi ülések és az egyéb programok témáit, majd elmondta, 2017-ben – az előző esztendőkhöz képest – nagyobb pályázati források nyíltak meg a fórum számára.  Hozzátette: idén – a már hagyományos programokon túl – áprilisban kétnapos csapatépítő tréninget is szerveznek a munkatársaknak. 

Az ülésen bemutatkozott a Józan Babák Klub, amelynek képviseletében Mándi Bettina és Oberth József volt jelen. Oberth József, aki korábban a Magyar Emberi Jogvédő Központ Alapítványnál dolgozott, 2006-ban a droghasználó szülők számára, velük közösen alapította meg az önsegítő csoportot. A Baross utcában működő klub fő célja azon várandósok segítése, akik kábítószer-fogyasztók, de szeretnének gyereket vállalni. A civil szervezet kapcsolatban áll addiktológussal, ügyvéddel, nőgyógyásszal, pszichiáterrel, sőt kórházzal is, hogy minél szélesebb körben tudjon segítséget nyújtani a hozzájuk fordulóknak. Az alapító közölte, az hívta életre a csoportot, hogy korábban a szerhasználó várandósoknak az orvosok leggyakrabban azt tanácsolták, vetessék el a magzatot, ám a legtöbben mégis meg szerették volna tartani gyermeküket. Ezért gondolták, hogy a jellemzően hátrányos helyzetű, nehéz sorsú édesanyáknak inkább szakértő segítségre lenne szükségük.

Érdeklődni, segítséget kérni a jozanbabakklub@gmail.com e-mail címen lehet.

Forrás: Ferencváros újságImpresszum  Adatvédelem