Oscar-díjra jelölték a magyar rövidfilmet

Oscar-díjra jelölték a magyar rövidfilmet
A Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa is osztozik a sikerben

2017. január 25. | Oscar-díj, jelölés, rövidfilm, Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola, kórus, Deák Kristóf, Mindenki, énekkar, Sing, kortarsonline.hu

Deák Kristóf Mindenki című alkotását Oscar-díjra jelölte a rövidfilmek kategóriájában az Amerikai Filmakadémia. A filmben szereplő énekkart a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusának tagjai alakítják.

A hivatalos ismertető szerint a külföldön Sing címen futó, többszörös díjnyertes rövidfilm Budapesten játszódik 1991-ben. A megtörtént eseményeken alapuló alkotás egy sikeres iskolai kórus és az ambiciózus kórusvezető életét mutatja be. Mikor a kórusba új lány érkezik, a beilleszkedés során fellebben a fátyol a sikert övező sötét titkokról.

Deák Kristóf rövidfilmje 2016 márciusa óta Chicagoban, Tokioban, Pyrgosban, Torontoban, Lille-ben és Budapesten, rangos játékfilmes és rövidfilmes fesztiválokon is szakmai és közönségdíjakat szerzett. A mostani Oscar-díj jelöléssel 54 év után először szerepel magyar élőszereplős rövidfilm ebben a kategóriában.

A kórus kiválasztásáról és a közös munkáról így mesélt a kortarsonline.hu-nak a rendező:

„Öt különböző iskolai kórust is megnéztem, mert fontos volt, hogy a kórus, amelyet a filmben látunk, összeszokott csapat képét mutassa. A választás végül a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusára esett. Az itteni gyerekek viselkedtek a pozitív értelemben véve a legrosszabbul, volt bennük élet, kicsit sem voltak karót nyeltek vagy túlfegyelmezettek, közben meg nagy tiszteletet tanúsítottak egymás, illetve a kórusvezető pedagógus, Molnár Mónika iránt.”

„Kellemesen csalódtam, ugyanis azok a gyerekek, akikkel mi forgattunk, egytől egyig hihetetlenül pontosan és fegyelmezetten dolgoztak. Játékosak és kreatívak voltak, egyéniségük rengeteg pluszt adott a filmhez. Óriási energiával és természetességgel voltak jelen, igazi szuperhősök.”

A film hivatalos előzetesét ide kattintva tekintheti meg.

A 89. Oscar-gálára magyar idő szerint február 27-én 02:30 órától kerül sor.

Forrás: kortarsonline.hu, kristofdeak.co.ukImpresszum  Adatvédelem