Ajándékozz örömöt!

Ajándékozz örömöt!
Célba ért a ferencvárosiak jószívűsége

2016. december 22. | Ferenc tér, Karácsonyváró vásár, adomány, FESZGYI, Fehér Holló Gyermekek Átmeneti Otthona, Kulpinszky Eleonóra, gyűjtés, Kovács Flóra, Berczeli Péter, Ferenc Tér Klub

December 22-én adták át a Ferenc téri Karácsonyváró vásáron adományozott ajándékokat a Fehér Holló Gyermekek Átmeneti Otthonának.

A Feszgyi Gyerekek Átmeneti Otthona egy 24 férőhelyes otthon. Két csoporttal működve 18 éves korig lát el olyan gyerekeket, akik hozzátartozói jellemzően anyagi, illetve lakhatási problémákkal küzdenek, vagy egyedülálló szülőként munkahelyük mellett nem tudják megoldani a gyerekfelügyeletet. 16 munkatárs három műszakos munkarendben az év 365 napján, 24 órában biztosítja az itt lakók ellátását.

Kulpinszky Eleonóra képviselő asszony második alkalommal szervezett adománygyűjtést az otthonban élő gyerekek részére, akik verses-énekes karácsonyi műsorral hálálták meg az ajándékokat.
"Köszönet a két kedves Ferenc téri vállalkozónak, akik segítettek megszervezni a Karácsonyváró vásárt, így az adománygyűjtést is. Hallva kezdeményezésünkről a Csakis Alma Manufaktúra 20 liter almalevet is felajánlott az otthon kis lakóinak.
Öröm volt látni, hogy az általam sütött mézeskalács is nagyon ízlett mindenkinek, és a gyerekek műsora is nagyon kedves gesztus volt!
Köszönöm a ferencvárosiak jószívűségét, biztosíthatom őket, hogy igazán jó helyre került az adományuk!" - mondta a képviselő.

Kovács Flóra Ferenc téri vállalkozó Kulpinszky Eleonóra felhívására csatlakozott a karácsonyi vásárhoz, ez az első jótékonysági akció, melyben tevékenyen részt vett. „Előzőleg azt gondoltam, egy szomorú hangulatú helyre érkezünk, de vidám ez a hely és az itt lakó gyerekek is, érződik, hogy gondos kezekben vannak, mély nyomot fog ez hagyni bennem. Nagyon jó, hogy végül mindannyian a családjaikkal tölthetik a karácsonyt” – mondta el a bolttulajdonos.

Berczeli Péter, a Ferenc Tér Klub alapítója is személyesen adta át az átmeneti otthon lakóinak szánt ajándékokat. „A Ferenc téri munkacsoportunkat klubbá alakítottuk, melynek célja a helyi közösségépítés, programok, rendezvények megvalósítása, köztük a Karácsonyváró vásár is. Az ehhez kapcsolódó adománygyűjtés során főként gyerekruhákat, játékokat, taneszközöket vártunk. A gyűjtés nagyon jól sikerült, a felajánlásokat válogatás után örömmel hoztuk el az átmeneti otthonba. Az itt eltöltött idő, a közös játék és beszélgetés ráébresztett, hogy a tárgyi adományokon túl az itt élő gyerekeknek nagyon fontos a személyes jelenlét is” – osztotta meg tapasztalatait Berczeli Péter.Impresszum  Adatvédelem