Ünnepelt a LÉK

Ünnepelt a LÉK
Civil karácsony a József Attila-lakótelepen

2016. december 17. | LÉK, Lakótelepen élők Környezetéért és Jogaiért Egyesület , karácsony, Dr. Vas Imre, Pelsőczy László, Békési Márta, Kispárna Mesezenekar, Lakótelep Karácsonya, jótékonyság

A karácsony a szeretet az egymásra figyelés ünnepe - ezekkel a gondolatokkal indult december 17-én a József Attila-lakótelepi Közösségi Házban a LÉK (Lakótelepen élők Környezetéért és Jogaiért Egyesület) most már hagyománnyá váló, Lakótelep Karácsonya rendezvénye.

Dr. Vas Imre országgyűlési képviselő köszönetet mondott a LÉK egyesületnek, hogy egész évben színvonalas rendezvényekkel szórakoztatják a lakótelepen élőket, majd a Méhecske óvoda és az Ugrifüles óvoda gyermekeinek fellépése következett.

„Tegnap harangoztak, holnap harangoznak, holnap után az angyalok gyémánt-havat hoznak.” Pelsőczy László színművész Ady Endre gondolataival és Nagy László novellájával melengette és készítette fel a jelenlévők lelkét a karácsonyra.

A lakótelepi gyerekek örömére a Kispárna Mesezenekar Karácsonyi Mézeskalács koncertje hozta meg a rendezvény fénypontját. Majd Polgár Márta és Földi Éva népi kézművesek segítségével szebbnél szebb mézeskalácsdíszek készültek.

A LÉK egyesület most már harmadik éve gyűjt karácsonykor a rászorulóknak.  Az összegyűjtött ajándékokat ebben az évben a MÁV-Aszódi telep rászoruló családjaihoz jutatták el, amit Békési Márta vett át a nevükben.

szöveg: Kovács Éva RebeccaImpresszum  Adatvédelem