Egészségügyi alapellátásban dolgozók karácsonyi ünnepsége

Egészségügyi alapellátásban dolgozók karácsonyi ünnepsége
Ferencváros Önkormányzatának köszönetnyilvánítása

2016. december 12. | Egészségügy, alapellátás, karácsony, ünnepség, Ferencváros Önkormányzata, Kállay Gáborné, Zombory Miklós, Hajdu Erika, Humánszolgáltatási Iroda, háziorvos, Ferencvárosi Intézmény Üzemeltetési Központ, Ferencváros Pro Sanitate díja, Dr. Olajos Béla, Ádám Jenő Zeneiskola

Ferencváros Önkormányzata családias hangulatú ünnepségen fejezte ki köszönetét az egészségügyi alapellátásban dolgozóknak, a lakosság egészségügyi ellátása érdekében végzett áldozatkész munkájukért. A december 12-én az Actor Hotelben megtartott eseményen részt vett Kállay Gáborné alpolgármester asszony, beszédet mondott Zombory Miklós alpolgármester.

Hajdu Erika, a Humánszolgáltatási Iroda egészségügyi referense köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Zombory Miklósnak, akinek kezdeményezésére – hagyományteremtő szándékkal – első alkalommal rendezték meg a háziorvosi ellátás dolgozóinak karácsonyi ünnepségét.

Ferencváros egészségügyi ellátásért felelős alpolgármestere elmondta, hogy az önkormányzat és az egészségügyi alapellátásban résztvevők kapcsolata immár több évtizedes múltra tekint vissza, a jelen lévők között is sokan a kezdetektől fogva Ferencvárosban praktizálnak. Kerületünk az országban elsők között kötött feladatellátási szerződéseket az új társaságokba szerveződött háziorvosokkal, melyeket - sikeres tárgyalásokat követően – idén immár harmadszor újítottak meg, további öt évre.

Fontos változásnak nevezte, hogy a rendelőhelyiségek karbantartási munkálataihoz Ferencváros Önkormányzata biztosítja a Ferencvárosi Intézmény Üzemeltetési Központ szolgáltatásait. Ennek értelmében – az anyagköltségen felül - a munkadíj nem kerül felszámításra, amennyiben azt a FIÜK a saját alkalmazottaival el tudja végeztetni. A rendelőhelyiségek állapotfelmérése jelenleg is zajlik az önkormányzat munkatársaival, melyben az alpolgármester minden esetben személyesen is részt vesz.

A még hatékonyabb együttműködés érdekében az önkormányzat a jövőben negyedévenkénti szakmai értekezlet összehívását tervezi, melyen lehetőség nyílik az aktuális kérdések megvitatására.

Zombory Miklós megemlítette, hogy az idei évben az alapellátásban dolgozók közül került ki Ferencváros Pro Sanitate díjazottja is, Dr. Olajos Béla fogszakorvos személyében. Végezetül megköszönte az egész éves áldozatkész munkát, Ferencváros Önkormányzatának további támogatásáról biztosította a megjelenteket és mindenkinek áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánt.

Az ünnepségen közreműködtek az Ádám Jenő Zeneiskola növendékei az esemény karácsonyi hangulatához illő klasszikus zenei tételekkel.Impresszum  Adatvédelem