Lakossági teadélután Zombory Miklóssal

Lakossági teadélután Zombory Miklóssal
Adventi összejövetel a Házasságkötő Teremben

2016. december 11. | teadélután, Zombory Miklós, összejövetel, Házasságkötő Terem, lakossági fórum, Bakáts tér, Farkas Sándor, Kecskeméti Róbert, Mester utca, Boráros tér, Lónyay utca, Dr. Ruzsits Ákos Jenő, tombola

„Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség.”
(Márai Sándor)

December 11-én tartotta meg Zombory Miklós alpolgármester, önkormányzati képviselő a Bakáts téri Házasságkötő teremben hagyományos képviselői teadélutánját és lakossági fórumát.

Zombory Miklós 1999 óta évente kétszer tart képviselői délutánt, melynek során a választópolgárok egy műsorral egybekötött, kötetlen beszélgetés során ismerkedhetnek meg egymással.
A családias hangulatú összejövetel a Himnusz eléneklésével indult, majd a Csudafa óvoda növendékei kedveskedtek egy kis karácsonyi műsorral.

Kecskeméti Róbert énekes produkciójával folytatódott a rendezvény, majd Ruzicska László színművész olvasta fel Márai Sándor gondolatait az ünnepekről.
Farkas Sándor tangóharmonikás produkciója után Zombory Miklós összegezte a körzete eddig elért eredményeit, a fennálló problémákat.

Elsőként a felújított Nehru part padjairól beszélt, amelyek nem igazán alkalmasak a funkciójuk betöltésére. Azon dolgozik, hogy sikerüljön a Fővárostól 10-12 hagyományos padot kérni.
A Lónyay utca 58 – Ráday utca 57 közti üres telek eladásra került, az önkormányzati dolgozók autói tavasztól a Lónyay utca 38. szám alatti üres telken fognak parkolni, amíg a tulajdonos Corvinus Egyetem megkapja az érvényes építési engedélyt.

Szóba került az üresen álló és pusztuló Schöpf-Mérei kórház is, amely a Főváros tulajdonában áll.

Zombory Miklós személyes közreműködésének köszönhetően a Mester utcai szakrendelő előtt kialakítottak egy villamosmegállót, ami a betegek kényelmét szolgálja. A Boráros téri gyalogosátkelőhely mozgássérült lejáróval került kialakításra, valamint a szociális rendelet többszöri módosítása révén sikerült a közgyógyellátásra jogosultak körét bővíteni – ezzel is segítve a legrászorultabb polgárokat.
A választókerület a legutóbbi ciklus óta 11 új térfigyelő kamerával bővült. 

Dr. Ruzsits Ákos bemutatkozásával folytatódott a teadélután. Ferencváros általános jegyzői feladataival megbízott aljegyzője megismertette a jelenlevőkkel családi hátterét és szakmai múltját. Hangsúlyozta: Ferencvárosban stabil költségvetési gazdálkodás van, a döntéseket magas színvonalon hajtják végre a hivatali dolgozók. Aljegyzőként a kötelezően ellátandó feladatok mellett az önként vállalt célok megvalósításának a törvényességi betartása a feladata.

Az esemény tombolával és koccintással folytatódott, majd ebéd közben lehetőség volt közvetlen kérdések megbeszélésére, ismerkedésre.

Fotó: Pásztor Miklós, Ferencváros újságImpresszum  Adatvédelem